Sajtóközlemények

A T-Mobile Macedonia beolvad a Makedonski Telekomba

Budapest, 2015. június 17. 15:00

A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (a továbbiakban „Maktel”) a mai napon közgyűlést tartott, amelyen jóváhagyták a T-Mobile Macedonia beolvadását a Makedonski Telekomba.

A Maktel az elsődleges vezetékes szolgáltató Macedóniában, piacvezető a vezetékes hang, vezetékes internet és előfizetéses televíziós piacokon. A vállalat piacvezető a mobil szolgáltatások terén is a 100%-ban tulajdonolt leányvállalatán, a T-Mobile Macedonián keresztül. A Magyar Telekom a Maktel részvényeinek 51%-át tulajdonolja 100%-os leányvállalatán, a Stonebridge AD-n keresztül. A Maktel és a T-Mobile Macedonia már évek óta azon dolgoztak, hogy működésüket egy vállalatban egyesítsék.

A macedón piacon a vezetékes–mobil konvergens termékek és ajánlatok növekvő jelentősége tette szükségessé a T-Mobile Macedonia beolvadását a Maktelbe. A beolvadás a tervek szerint 2015. július 1-jén lép hatályba. A Maktel közgyűlési döntésének fő mozgatórugója az, hogy a háztartásokat kettő helyett egy jogi személy tudja ellátni vezetékes és mobil szolgáltatásokkal, valamint hogy lehetőség nyíljon további költséghatékonyság növelő lehetőségek felkutatására. A mostani döntés a beolvadási folyamat utolsó lépése. A beolvadásból származó Csoport szintű pénzügyi hatások korlátozottak lesznek.