Sajtóközlemények

A Deutsche Telekom és a Cisco felhőalapú VPN szolgáltatást indít KKV-k számára

Budapest, 2015. március 2. 17:00

  • A DT első alkalommal indít kereskedelmi szolgáltatást a központosított Pan-Európai IP hálózatán
  • Cloud VPN – Virtuális magánhálózat: teljes körű biztonságot nyújtó, automatizált önkiszolgáló megoldás KKV ügyfelek számára

A Deutsche Telekom és a Cisco közösen alakított ki felhőalapú VPN (virtuális privát hálózat) szolgáltatást kifejezetten kis- és közepes vállalkozások számára.

“A digitális technológiák elterjesztése a KKV szektorban a gazdasági növekedés egyik alappillére egész Európában. A virtuális és felhőalapú szolgáltatások új lehetőségeket teremtenek arra, hogy a KKV-k számára könnyen elérhetővé váljanak a nagyvállalati szintű informatikai szolgáltatások. Az egyre mindennaposabbá váló biztonsági kockázatok világában bármely digitális szolgáltatás legfontosabb jellemzője a biztonságos hozzáférés. Ezért döntöttünk úgy, hogy felhőalapú informatikai szolgáltatásaink új generációjának bevezetését a felhőalapú VPN-nel kezdjük.” – mondta Lakatos Péter a Magyar Telekom Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

A felhőalapú VPN segítségével az ügyfelek bárhonnan – akár fiókirodáikból vagy távoli telephelyekről is – könnyen és biztonságosan elérhetik a céges hálózatot. A felhőalapú VPN szolgáltatás egy online önkiszolgáló portált biztosít az ügyfelek számára, amelyen keresztül egyszerűen kiválaszthatják, megrendelhetik és aktiválhatják az igényeik szerinti biztonságos és skálázható szolgáltatásokat. A szolgáltatási portfólióban megtalálható a fiókiroda-szintű, telephelyek közötti és távoli elérésű titkosított VPN, továbbá a tűzfal és internetbiztonság szolgáltatás is, amelyek mindegyike havi előfizetéses formában érhető el.

Az ügyfelek egy kezelőfelület segítségével követhetik nyomon a szolgáltatások működését, továbbá néhány kattintással módosíthatják szolgáltatáscsomagjukat, például növelve a felhasználók számát vagy a sávszélességet. A szolgáltatáslétesítés automatikusan és valós időben történik a DT adatközpontjában.

Az új termék bevezetése a Deutsche Telekom vállalati szintű „Pan-IP” projektjének keretében történik, amely nem csupán az infrastruktúrát, hanem a működési és üzleti modellt is érinti. A szolgáltatás megvalósításának technológiai előfeltétele az egységes infrastrukturális architektúra és a közös (hálózati) nyelv, az Internet Protocol (IP) megléte volt.
Az új felhőalapú VPN a DT első páneurópai IP hálózaton nyújtott olyan kereskedelmi forgalomba kerülő szolgáltatása, amelyben a hálózati funkciókat virtualizált adatközpontok nyújtják. A szolgáltatás első lépésben Horvátországban, Magyarországon és Szlovákiában érhető el, és elsősorban a több hazai és/vagy nemzetközi telephellyel is rendelkező KKV-k jelentik a célcsoportját.

“Mint az a Cisco Éves Biztonsági Jelentéséből is kitűnik, az informatikai rendszerek elleni támadásokat már igen kifinomult módszerekkel követik el. Ez komoly kihívás elé állítja a KKV-kat. Egyrészt meg kell védeniük a számítógépeiken és mobil eszközeiken tárolt céges adatokat és meg kell felelniük a jogi és szabályozói követelményeknek, miközben szembesülnek az informatikai biztonsági szakértelem fontosságával és a kapcsolódó költségekkel.” – tette hozzá Dalos Ottó, a Cisco Deutsche Telekom együttműködésért felelős regionális vezetője.

A Cisco Systemsről
A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

A DT-ről
A Deutsche Telekom a világ egyik vezető integrált távközlési vállalata, amely több mint 142 millió mobil ügyfelet szolgál ki, 31 millió vezetékes vonalat és több mint 17 millió széles sávú hozzáférést üzemeltet (a 2013. december 31-i állapot szerint). A cégcsoport vezetékes és mobilkommunikációt, internet és IPTV termékeket és szolgáltatásokat nyújt lakossági ügyfeleinek illetve infokommunikációs megoldásokat a vállalati ügyfeleknek. A Deutsche Telekom körülbelül a világ 50 országában megközelítőleg 229 000 munkavállalót foglalkoztat.