Sajtóközlemények

Több mint 12 ezer személyre szabott videóval lepte meg a Vivicittán futókat a Telekom és a BSI

Budapest, 2017. április 13. 16:00

Egyedülálló fejlesztés mellé állt a Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda (BSI) a 32. Telekom Vivicittá Városvédő futáson. Az eseményt immár 21. éve támogató vállalat és a BSI az összes 10 és 21 km-en induló futónak személyre szabott meglepetés videót készíttetett, amelyben minden futó saját magát láthatja viszont, a verseny közben.

A személyre szabott videót egyedileg kapták meg az érintettek a futásukat követően, a verseny-regisztrációnál megadott e-mail címükre.

A Magyarországon egyedülálló technológiát az MEC Hungary Kft. (MEC) ötlete alapján az Umbrella Kreatív Műhely, a Poms Kft. és az MEC munkatársai szoros csapatmunkában együtt dolgozták ki fél év alatt, a versenyt megelőzően. Ahhoz, hogy minden futó megkaphassa a saját videóját, a rendszer a BSI és az által pályára telepített időmérő szenzorok adatait használta fel. A futók szenzoroknál való elhaladást távvezérlésű robotkamerák rögzítették. Ezek a speciális nagysebességű kamerák percenként 1,5 Gbyte adatot (másodpercenként 120 képet) küldtek a Telekom hálózatán keresztül a szervereknek, ami elképesztő mennyiségű adat tárolását és feldolgozását tette szükségessé. A futók beazonosításában a rajtszámokon található időmérő chip segített, míg az elkészült felvételeket egy a felhőben futó automatikus rendszer rakta össze.

Összesen több mint 12 ezer video készült el, méghozzá úgy, hogy az egyedi fejlesztésű rendszernek egyidőben akár több száz videót kellett összeraknia.

A Telekom és a BSI ezzel a meglepetéssel elismerését akarta kifejezni a futóknak, és egyben elmondani, hogy a teljesítményük számukra is inspiráló.  Bővebb információ az alábbi linken található: http://veletekfutottam.telekom.hu/index.php