Londonban is kiemelkedőnek értékelték a Magyar Telekom fenntarthatósági gyakorlatát a felelős befektetői értékelők

Budapest, 2018. augusztus 15. 11:00

A FTSE Russell (FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősítette, hogy a Magyar Telekom a FTSE4Good kritériumai szempontjából történt független elemzés során megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is FTSE4Good indexcsalád tagja lehet .

A FTSE4Good indexek – amelyeket a FTSE Russel hozott létre, más globális indexek mellett - azon vállalatok tevékenységét mérik, amelyek környezeti-, társadalmi- és vállalatirányítási (ESG) területen kiemelkedően teljesítenek. Ezeket az indexeket a piaci szereplők széles köre használja felelős befektetési alapok és egyéb termékek létrehozása és értékelése során.

A Magyar Telekom 2016 óta, az index indulásától kezdve tagja az FTSE4Good Emerging Indexnek, ami a feltörekvő országok vállalatainak fenntarthatósági teljesítményét vizsgálja, és jelenleg 23 országra terjed ki. „A német ISS-Oekom értékelés után, egy angol értékelésben is ilyen kiemelkedő (kizárólag szakmai alapon nyugvó) eredményt elérni valódi pozitív visszaigazolás, ami nemcsak a vállalatnak, de az országnak is kedvező megítélést jelent.” – jelentette ki Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Fenntarthatósági Központ vezetője.

Az értékelés során 7 témakörben (klímavédelem, emberi jogok és közösségek, munkáltatói gyakorlatok, beszállítói lánc környezeti és társadalmi szempontjai, vállalatirányítás, korrupcióellenesség) összesen 105 indikátor szerint vizsgálták a vállalatot. Az értékelés során a maximálisan elérhető összesített 5 pontból 4,7 pontra értékelték a Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági tevékenységét, ezzel a globális versenytársakkal való összehasonlításban a felső 10%-ba sikerült bekerülnie a vállalatnak.

A Magyar Telekom Csoport aktuális fenntarthatósági jelentése elérhető ezen a linken.