Sajtóközlemények

A Magyar Telekom Igazgatóságának bejelentése a 2017. évi eredmény utáni osztalékról

Budapest, 2018. február 21. 10:00

A Magyar Telekom Igazgatósága megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. anyavállalat és a Magyar Telekom Csoport IFRS szerint készült 2017. évi éves beszámolóit, és azokat jóváhagyásra javasolja a Közgyűlésnek. Az Igazgatóság a 2017. üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.

A Magyar Telekom osztalékpolitikája szerint a nettó eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) a 30-40% közötti tartományban kívánja tartani, figyelembe véve a Csoport jövőbeni pénzügyi helyzetét is.

A Magyar Telekom 2018. április 10-én tartja Éves Rendes Közgyűlését. Az Igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2018. május 15-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek, az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja pedig 2018. május 25. Az egyes részvényeseknek ténylegesen fizetendő osztalék mértéke a Társaság Alapszabályának megfelelően kerül kiszámításra és kifizetésre, azaz a Társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.