Sajtóközlemények

Ösztöndíj programot indít a Magyar Telekom a győri Széchenyi István Egyetemen

Budapest, 2018. május 17. 15:00

Ösztöndíj programot indít a Magyar Telekom a győri Széchenyi István Egyetemen a 2018/19-es tanévtől. Az erről szóló megállapodást május 17-én Győrben, a távközlési világnap alkalmából szervezett konferencián Dr. Tremmel János, a Telekom hálózat technológiai igazgatója és Dr. Szekeres Tamás az UNIVERSITAS-Győr Alapítvány kuratóriumi elnöke írta alá. Az ösztöndíj célja a távközlés, valamint a műszaki-informatika terén kimagaslóan teljesítő diákok ösztönzése, annak érdekében, hogy minél többen helyezkedjenek el az infokommunikáció területén.

Az infokommunikáció és a hozzá kapcsolódó állások rohamtempóban fejlődnek, ezért az oktatási intézményeknek és a munkaadóknak együtt is kell gondolkodniuk arról, milyen részterületekre, kompetenciákra érdemes fókuszálni a képzési idő alatt annak érdekében, hogy a diákok, az egyetem, és az iparág is nyertese legyen a folyamatnak. Emellett az élet minden területét egyre inkább behálózó digitalizáció olyan új ügyféligényeket is teremt, melyekre csak felkészült mérnökök tudnak majd válaszolni. A Magyar Telekom által indított ösztöndíj-program elsődleges célja, hogy hidat képezzen a tudományos oktatás és a valós gazdasági, iparági kihívások között, és a kettő egymáshoz való közelítésével segítsen piacképes tudást adni a jövő munkavállalóinak. Az ösztöndíjat egy-egy tanévben öt fő nyerheti el, az alapítvány kuratóriuma által kiírt pályázat alapján. Elvárás a pályázókkal szemben, hogy a tanulmányaik és kutatási területük a Magyar Telekom tevékenységéhez kapcsolódjon. Az ösztöndíjasok az anyagi támogatás mellett számíthatnak arra, hogy a Telekom érdekes, izgalmas témák megismeréséhez is megnyitja az utat számunkra, úgy mint a virtualizáció a felhő alapú technológiák, de részt vehetnek 5G-vel kapcsolatos architektúrák, use case-ek megvalósításában, vagy éppen automatizációs és machine learning alapú fejlesztésekben.

„Felelős vállalatként a Magyar Telekom számára kiemelt jelentőségű, hogy a munkaerőpiacra jól képzett, a műszaki pályák iránt érdeklődő, friss gondolkodású fiatalok lépjenek. A Széchenyi István Egyetem, az ország egyik legkiválóbb műszaki felsőoktatás intézményeként, eddig is fontos partnerünk volt, a most induló ösztöndíj programunkkal pedig tovább erősödik szakmai kapcsolatunk az egyetemmel” – emelte ki dr. Tremmel János.

Az ösztöndíjrendszer reményeim szerint motiválja a hallgatókat az igényes mérnöki munkára, illetve idevonzza a tehetséges és szorgalmas, szakmájuk iránt elkötelezett fiatalokat, miáltal a szak, s így az Egyetem is fejlődik. Kiváló oktatóink anyagi megbecsülése hasonló erővel bír. Egyetemünk oktatói-kutatói bázisát a vállalatok támogatásával meg tudjuk erősíteni, ami kihat hallgatóink habitusára, s így közvetve a cégekre is” – tette hozzá Dr. Kunczmann Miklós dékán.