Sajtóközlemények

A Fenntarthatóság digitális nagyköveteit keresi a Telekom

Budapest, 2018. május 3. 11:00

A Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub (FMK) idén is meghirdeti közös sajtódíj-pályázatát, amelynek keretében azokat az újságírókat, szerkesztőket, bloggereket, vloggereket díjazza, akik tevékenységükkel az elmúlt évben hozzájárultak a fenntarthatósági szemlélet erősödéséhez a magyar médiában. A pályázatokat július 16-ig három kategóriában lehet benyújtani, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.

Napjainkban a mindent átható digitalizáció és az újonnan megjelenő technológiai innovációk óriási szerepet játszanak az élet minden területén, ezért már nem az a kérdés, hogy használjuk-e ezeket a vívmányokat, hanem hogy milyen módon tesszük. A digitális megoldások okos használata segíti a fenntarthatósági szemlélet érvényesülését, hozzájárul a jelenkor társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható módon történő kezeléséhez. Ennek a szemléletnek a jegyében ezúttal a Fenntarthatóság digitális nagyköveteit keresik a kiírók. A pályázati anyagokban olyan aktuális és fontos társadalmi problémák felvetését várják, amelyekben a technológia vagy a szemléletváltás új típusú megoldásokhoz vezetett, vagy olyan elsősorban vidéki, civil, mindennapi hősök bemutatását, akik a digitális világ adta lehetőségekkel sikeressé váltak.

A pályázaton 2017. július 1. – 2018. július 1. között megjelent anyagokkal lehet indulni három kategóriában: TV/rádió/ videós tartalom; sajtócikk (print, online), valamint blog, vlog. A pályaműveket, amelyeket a sajtodij@telekom.hu e-mail címre várják, a Telekom és az FMK tagjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A díjak átadása a 11. Fenntarthatósági Napon 2018. szeptember 29-én lesz.

További részletek a kiírás hivatalos oldalán érhetőek el.