P3 mérés: A Magyar Telekom mobilhálózatát értékelték a legjobbnak harmadszorra is

Budapest, 2018. október 1. 10:00

A P3 nemzetközi tanácsadó, mérnöki és tesztelő cég független mérései alapján a Magyar Telekom mobilhálózata ismét, immár harmadszorra érte el a legjobb összesített eredményt a hang- és az adatszolgáltatások terén a hazai mobilszolgáltatók közül. A maximális 1000 pontból 914 pontot szerzett a szolgáltató, ami 48 ponttal több, mint a második legjobb eredmény. Az augusztusban végzett mérések alapján a Magyar Telekom hálózatát értékelték a legjobbnak minden kategóriában: a hang, az adat és a készülékekről gyűjtött hálózati adatok szempontjából egyaránt.

A két héten keresztül zajló, átfogó augusztusi felmérés során a P3* tanácsadó cég a hazai mobilhálózatok széles szolgáltatási spektrumát -  így a hanghívás sikerességet, a beszédminőséget, a le- és feltöltési sebességet, a webböngészést - vizsgálta abból a célból, hogy az ügyfelek szemszögéből mérje fel a szolgáltatók mobilhálózatainak minőségét. A hang- és adatszolgáltatásra vonatkozó mérések mellett a felmérés idén a hálózatminőséget, és a közvetlenül az ügyfelek eszközeiről származó adatokat is vizsgálta.

Az elsőségről szóló tanúsítvány elérhető a P3 weboldalán: http://www.p3-certificates.com/

A Magyar Telekom korábban 895 pontos eredménnyel szerezte meg a „Best in test” minősítést a P3 Mobile Benchmark Hungary 06/2015-ös felmérése során.

* A P3 egy nemzetközi cég, amely tanácsadással, tervezéssel és teszteléssel foglalkozik. A P3 egyedülálló mérési metódusát – melyet az iparágban sztenderdként alkalmaznak – világszerte több mint 80 országban használják .