Sajtóközlemények

Több, mint 2000 diák részesült digitális oktatásban a Magyar Telekom és a T-Systems önkéntes napján

Budapest, 2018. október 15. 13:00

Több, mint 5000 munkaórában, mintegy 25 helyszínen segítettek a Magyar Telekom Csoport munkatársai közterületek, intézmények megújításában október 13-án. Az önkéntes napon idén először digitális oktatást is tartottak a vállalat munkatársai 13 iskola közel 2000 diákja számára. A Magyar Telekom csoport történetében az esemény az eddigi egyik legnagyobb szabású önkéntes akció volt, mind a résztvevő kollégák számát, mind földrajzi kiterjedést tekintve.

Oktatás

 
A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország által szervezett országos szintű önkéntes napon a vállalatcsoport közel 1000 munkatársa vett részt, akiknek köszönhetően 25 helyszín – köztük óvodák, iskolák, szociális intézmények, lakóotthonok környezete – szépült meg. A Magyar Telekom piacvezető, felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel is elősegítse, hogy a különböző társadalmi csoportok egyenlő eséllyel férjenek hozzá a digitális világ nyújtotta lehetőségekhez. Mindezt úgy, hogy nem csak bevonja őket a digitális MOST világába, de útmutatással segíti is őket, hogy tisztán lássák a lehetőségeiket, ugyanakkor a veszélyeket is.  Ezért a hagyományos önkéntes munkavégzés mellett a vállalati tudástőkére, valamint a munkatársak szakértelmére és tapasztalatára alapozva az önkéntesek 13 iskola több, mint 2000 felső tagozatos diákjának tartottak interaktív előadást négy témakörben: social média és személyes márka, internetbiztonság, informatikai pályaorientáció és a jövő szakmái. A digitális edukációs program része az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében szervezett eseménysorozatnak, mellyel az online térben való biztonságra kívánják felhívni a figyelmet.

A Magyar Telekom Csoport kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ezen belül közösségi befektetéseinek, illetve önkéntes programjainak kiválasztására és megvalósítására. „Felelős és több ezer munkatársat foglalkoztató nagyvállalatként a Magyar Telekom Csoport évente országos szintű vállalati önkéntes nap szervezésével ösztönzi munkatársai tevékeny társadalmi szerepvállalását. Külön öröm számomra, hogy hagyományos önkéntes tevékenységek mellett szép számmal éltek a kollégák a digitális oktatás lehetőségével.” - mondta Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekom humánerőforrás vezérigazgató-helyettese.

Invazív írtás

 
A hagyományos önkéntes munkák keretében közel 700 munkatárs segített tevékenyen országszerte 25 helyszínen. Budapesten és környékén többek között a Heim Pál és a Tűzoltó Utcai Gyermekkórház udvarát rendezték, utóbbinak pedig a tornatermét is kifestették az önkéntesek. Megújult és szépült a MÁV – Gyermekvasút Normafa és Széchenyi-hegy állomásának területe, valamint az Ebremény Egyesület – Strázsa Kutyaotthon 18 kennelje. Több természetvédelmi területen folyt párhuzamosan invazív írtás és élőhely restaurálás. A vidéki helyszíneken az önkéntesek többek között a vállalat stratégia partnere, az Autistic Art Alapítvány által támogatott három autista lakóotthonban, Kozármislenyben, Szakáldon és Miskolcon építettek járdát, festettek padokat, és tették rendbe a lakóotthonok kertjét. Szegeden pedig a Gemma Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola mozgássérült diákjai számára tartottak kézműves foglalkozásokat az önkéntesek.