Sajtóközlemények

#Eleven – fesztiválkonferencia a fenntarthatóságról az Akvárium klubban

Budapest, 2018. szeptember 19. 11:00

Szeptember 29-én, szombaton az Akvárium Klubban várja látogatóit az FN11, vagyis a tizenegyedik Fenntarthatósági Nap, a Magyar Telekom szervezésében. Az egész napos rendezvény izgalmas panelbeszélgetések mellett, a fenntarthatóságra épülő megvalósult projekteknek és innovációknak kínál bemutatkozási lehetőséget. A cél idén is az, hogy együtt ünnepeljük a cselekvés erejét és a fenntarthatóság iránt elkötelezett hazai közösségek és innovátorok sokaságát. A napot egy pörgős afterparty zárja, mely során fellép az Anna & the Barbies zenekar, JumoDaddy és Wonda.

Az idei fesztiválkonferencia központi témája az „elevenség”. A rendezvényt 12.00 órakor az On The Spot nyitja, akik ELEVENségre hangolják a közönséget, majd négy szekció során szakértők vitatják meg a környezet, a társadalom, a gazdaság és az egyén elevenségét.

[+]

A beszélgetések résztvevőit a szervezők immáron tizenegy éve olyan meghívottakból állítják össze, akik területük kiválóságai, ugyanakkor így, ebben a formában még nem beszélgettek egymással. Vajon hogyan látják a modern nagyvárosi környezetet és a megújuló energiaforrások használatát a környezeti szekció beszélgetőpartnerei? Milyen lesz a jövő társadalma és milyen módon fogja meghatározni életünket a kulturális sokszínűség? Milyen trendek és irányok vezetnek az eleven gazdaság megvalósulásához? Hogyan találja meg az egyén szerepét és elevenségét a mindennapokban? Ilyen és ehhez hasonló kérdések szövik majd a beszélgetések fonalát, mások mellett Küllői Péter, a Bátor Tábor alapítója, France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, valamint Winkler Róbert, a TotalCar főmunkatársának részvételével.

A szünetekben több mint 40 kiállító mutatja be tevékenységét az érdeklődőknek. Innovatív, trendi megoldások, csúcskategóriás hibrid autók, megújuló energia és sok más érdekesség várja a látogatókat. Az érdeklődők megtalálják a kiállítók sorában többek között az Autistic Art Alapítványt, a Felelős Gasztrohőst, a Share – A jótékony Sert, a Suhanj! Alapítványt, illetve a Zöldboltot, de mellettük kipróbálhatják a KiBu mesterséges intelligenciát tanító VR megoldását, vagy beülhetnek a Cisco távolból alkotó karikatúristája elé is.

A fesztiválkonferencia első blokkjai után, 14:00-kor Kutas István, a Magyar Telekom PR vezetője adja át a vállalat és a Fenntarthatósági Média Klub által meghirdetett Fenntarthatósági Sajtódíj pályázat díjait.

A szekcióbeszélgetéseket követően a zsűritagok részvétele mellett kerül sor az idei kreatív pályázat eredményhirdetésére, és az értékes díjak átadására. A beérkezett közel 150 pályamű legjobbjait a helyszínen az egész napos program során lehet megtekinteni és a közönségdíjasra szavazni.

A rendezvény látogatói a hello holnap! mobilapplikáción keresztül 5 pontot gyűjthetnek a részvétellel, amit a Telekom 1 pont = 100 Ft arányban átvált, így 500 Ft-tal támogathatják az alkalmazásban szereplő 11 szervezet valamelyikét.

A 11. Fenntarthatósági Nap részletes programja: http://fenntarthatonap.hu/program-fn11/
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/fenntarthatonap/
Fenntarthatósági Nap beharangozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=wpbkHW8Q3VA