Magyar Telekom Hozzáférési Referenciaajánlata (MARUO) 2019.01.01-től

A Magyar Telekom, mint jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató - „Helyhez kötött helyi hozzáférés nagykereskedelmi biztosítása” és „Központi hozzáférés helyhez kötött nagykereskedelmi biztosítása tömegpiaci termékekhez” szabályozott piacok hatálya alá tartozó szolgáltatásokra vonatkozó referencia ajánlatának (MARUO) keretében ajánlja fel az abban meghatározott szolgáltatásokat. A MARUO tartalmazza mindazon jogi, műszaki és pénzügyi feltételeket, amelyek szerint az átengedés és hozzáférés létrejöhet az arra igényt támasztó hírközlési szolgáltató és a Magyar Telekom között.

A MARUO letölthető szövege a kapcsolódó dokumentumok között található.

Közzététel

Elérhetőségünk

Nagykereskedelmi igazgatóság
Cím:1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
Levelezési cím:1541 Budapest

A Magyar Telekom Nyrt. átengedési referenciaajánlat (MARUO) közzététele a PC/16593-31/2018. számú határozat alapján (2019. november 8.):

A Magyar Telekom tájékoztatja a Jogosult Szolgáltatókat, hogy 2019. december 1-től hatályba lép a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének PC/16593-31/2018. számú, a Magyar Telekom Nyrt. átengedési referenciaajánlat (MARUO) módosításának jóváhagyása tárgyában hozott határozata alapján módosításra került referenciaajánlat.

A módosított referenciaajánlat 2019. december 1. napján lép hatályba, azzal hogy az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatás rendelkezésre állásának véghatárideje a módosított referenciaajánlat hatálybalépését követő hatodik hónap első napja, azaz 2020. június 1. E naptól köteles a Magyar Telekom az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatás nyújtására, az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatás igénybevételére vonatkozó Igénybejelentés befogadására, illetve ettől a naptól kezdve köteles az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatásra vonatkozó információkhoz való hozzáférést az információs hozzáférési felületen keresztül a Jogosult Szolgáltatók számára biztosítani.

A Magyar Telekom köteles a módosításra került referenciaajánlatot a határozat kézhezvételét követő 5 napon belül, internetes oldalán nyilvánosságra hozni, melyet ezúton megtesz.A jóváhagyott referenciaajánlat az alábbi MARUO honlapon érhető el.

KOrábbi tájékoztatók

Kapcsolódó dokumentumok