Magyar Telekom Hozzáférési Referenciaajánlata (MARUO) 2019.01.01-től

A Magyar Telekom, mint jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató - „Helyhez kötött helyi hozzáférés nagykereskedelmi biztosítása” és „Központi hozzáférés helyhez kötött nagykereskedelmi biztosítása tömegpiaci termékekhez” szabályozott piacok hatálya alá tartozó szolgáltatásokra vonatkozó referencia ajánlatának (MARUO) keretében ajánlja fel az abban meghatározott szolgáltatásokat. A MARUO tartalmazza mindazon jogi, műszaki és pénzügyi feltételeket, amelyek szerint az átengedés és hozzáférés létrejöhet az arra igényt támasztó hírközlési szolgáltató és a Magyar Telekom között.

A MARUO letölthető szövege a kapcsolódó dokumentumok között található.

Közzététel

Elérhetőségünk

Nagykereskedelmi igazgatóság
Cím:1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
Levelezési cím:1541 Budapest

Új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék bevezetésének közzététele (2019. július 1.):

A Magyar Telekom tájékoztatja a Jogosult Szolgáltatókat, hogy 2019. szeptember 2-tól  - a Magyar Telekom új kiskereskedelmi szolgáltatása bevezetésével egy időben - új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék kerül bevezetésre HFC hozzáférési hálózaton az alábbi paraméterekkel:
Letöltési sebesség (kínált/garantált): 1000/100 Mbps;
Feltöltés sebesség (kínált/garantált): 25/4 Mbps.
A szolgáltatás igénybevétele a Magyar Telekom HFC hozzáférési hálózattal lefedett JPE területén található előfizetői hozzáférési pontokon a MARUO-ban meghatározott feltételekkel lehetséges.
Az új Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) szolgáltatáshoz tartozó forgalom átadási pontot a MARUO 2. Melléklete tartalmazza.
A szolgáltatás igénybevételéhez új CPE típus szükséges, melyek paramétereit a MARUO 1 sz. függeléke tartalmazza.
A Magyar Telekom tájékoztatja továbbá a Jogosult Szolgáltatókat, hogy a MARUO 1. sz függelékben az országos és közeli bitfolyam hozzáférés szolgáltatásokhoz alkalmazható előfizető oldali végberendezések listája jelen tájékoztatás közzétételével egyidejűleg további CPE típusokkal is bővült.

KOrábbi tájékoztatók

Kapcsolódó dokumentumok