Hálózat-hozzáférésitermékek

A Magyar Telekom összekapcsolási ajánlatában (MARIO) szereplő szolgáltatásokon felül számos, partnereink ügyfeleinek többletértéket nyújtó hálózat-hozzáférési szolgáltatásunkat is igénybe vehetik a Magyar Telekommal összekapcsolódó partnereink.

 • Tudakozó szolgáltatás
  Hálózat-hozzáférési megállapodások révén partnereink biztosítani tudják előfizetőik számára a Magyar Telekom Tudakozó Belföldi és Tudakozó Plusz, valamint Tudakozó Gyorshívás szolgáltatásainak elérését. A Magyar Telekom az elmúlt évek tapasztalatai alapján kialakított call centerrel és felkészült munkatársakkal biztosítja magas színvonalú szolgáltatásait.
 • Színes (kék-, zöld) szám szolgáltatás
  Szolgáltatásunk igénybevételével Partnerünk ügyfelei elérhetik a Magyar Telekom hálózatában lévő kék- és zöldszámokat, illetve viszont: a Magyar Telekom előfizetői számára is elérhetőek a Partner ügyfeleinek színes számai. A Magyar Telekom és a Partner hálózatában üzemelő kék-, zöld hívószámok kölcsönös elérése érdekében szükséges társszolgáltatói együttműködés feltételeit a Hálózathozzáférési szerződések szabályozzák.
 • Rövid szám (ügyfélszolgálati és egyéb célú ) szolgáltatás
  A rövid szám olyan legalább három-, legfeljebb ötjegyű nem-földrajzi szám, amely
  - az elektronikus hírközlési szolgáltatók ügyfélszolgálatainak (12cd) vagy
  - a telefonszolgáltatók szolgáltatásainak (14cde) illetve
  - közérdekű szolgáltatások (18cd) országos elérését teszi lehetővé.
  A szolgáltatás igénybevételével a Magyar Telekom biztosítja az NHH által az elektronikus hírközlési szolgáltatók részére kijelölt rövidszám Magyar Telekom hálózatából történő elérését. A szolgáltatás országos kiterjesztéséhez - társszolgáltatói megállapodásai révén - biztosítja a 3. Felek hálózatából történő hívástovábbítás lehetőségét is.