Biztonságos szórakozóhely


Az Intelligens Közösségi Kártyarendszerre épülő Biztonságos Szórakozóhely koncepció célja, hogy átláthatóbbá és biztonságosabbá tegye a szórakozóhelyeken eltöltött időt. Ez az igény, a szolnoki szórakozóhelyeket üzemeltető vállalkozások, a fiatalok, szülők, orvosok, polgárőrség, rendőrség és nem utolsó sorban a városvezetés részéről és támogatásával fogalmazódott meg. A Biztonságos Szórakozóhely koncepció segítségével a jogosultak személyre szabott információt kapnak a felhasználóról attól függően, hogy milyen jogosultsággal rendelkező személy kérdezi le azokat.

A rendszer az Intelligens Közösségi Kártyarendszer alapját képező RFID alapú kártyára épül. A kártyán lévő adatok ellenőrzését egy NFC-képes okostelefonhoz közelítve olvashatják le. A lekérdezhető adatok köre szabályozható, így például a szórakozóhely másinformációkat kaphat a kártya tulajdonosáról, mint a rendőrség, a polgárőrség, vagy belépőkártyaként használva akár az oktatási intézmény, vagy munkahely.

A Biztonságos Szórakozóhely koncepciójának főbb funkciói:

Szórakozóhelyekre történő beléptetés

A beléptetéskor a kártyát a mobilhoz közelítve végezhető el az adatok ellenőrzése, így egyszerűen megállapítható, hogy a kártya tulajdonosa jogosult-e a belépésre – életkora megfelelő-e, esetleg belépése nincs-e korlátozva. A Biztonságos Szórakozóhely segítségével elkerülhető a szórakozóhelyen kialakuló, veszélyessé váló túlzsúfoltság is, hiszen a rendszer segítségével valós időben nyomon követhető a ki- és belépések száma, a befogadóhely telítettsége.

Polgárőri azonosítás

A rendszer kiemelt célja, hogy egy polgárőri és rendőrségi igazoltatásnál, esetleg orvosi beavatkozásnál a hatóságok széleskörű információt kapjanak a kártya tulajdonosáról, ami gyorsítja, segítheti az eljárást. Az érintett, eljáró hatóság NFC-képes okostelefonokkal, megfelelő biztonságos azonosítás mentén férhet hozzá a „személyes adatokhoz” (pl. értesítendők, lakcím, gyógyszerérzékenység, stb.), így szükség esetén értesíteni tudják az igazoltatott fiatal közeli hozzátartozóját, vagy akár haza is tudják szállítani őt.

Kártyás fizetés

A kártyákkal lehetőség van érintésmentes fizetésre is az elfogadóhelyeken, például partner szórakozóhelyeken vagy akár helyi taxi-társaságoknál is. A kártyához tartozó egyenleget több módon lehet feltölteni:

  • online bankkártyás vásárlással, a kapcsolódó információs portál webes felületén,
  • banki átutalással a kártyához tartozó bankszámlára,
  • készpénz befizetésével a kártyához tartozó ügyfélszolgálati irodában
  • elektronikus számlázással

Információs portál

A rendszer része egy információs portál, amely különböző típusú felhasználókat kezel (szórakozóhely, szülő, kártyatulajdonos stb.). Itt követhető például a számlatörténet, a számlaegyenleg, a be- és kilépések története, és itt is fel lehet tölteni az egyenleget.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város