1350 induló az első szolnoki Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

Április 15-én délután még a kezdetben borús időjárás sem tudta elriasztani a városvédő futás lelkes résztvevőit és az őket kísérő családtagokat, barátokat. Közel kétezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, hogy részese legyen az első szolnoki Telekom Vivicittá Városvédő Futásnak.

Már kora délután benépesült a tér, folyamatosan érkeztek az érdeklődők a T-City sátorhoz is, ahol a T-City programokkal való ismerkedés mellett apró ajándékokat is kaptak. Lehetőség nyílt a Városkártya regisztrálni is, a jelentkezők egy limitált kiadású Telekom Vivicittá Városkártyának lettek szerencsés tulajdonosai díjmentesen.

Kis Mónika okleveles gyógytornász irányításával indult a bemelegítés és 15.30 perckor Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kezében eldördült a startpisztoly. A futókat felvezető rendőrségi autó mögött haladtak a Telekom szerviz szolgálatának, a Szuperszerviznek a gépjárművei is. Az első percekben az élen Simon Szilárd kerekesszékes versenyző haladt. A 3,1 kilométeres távot a leggyorsabb versenyző, Honti Attila 8 perc 40 másodperc alatt teljesítette, így végül ő kaphatta meg a Magyar Telekom által a leggyorsabb versenyzőnek felajánlott androidos okostelefont. A női versenyzők közül a legjobb eredményt Veres Csilla érte el. Versenyben voltak az iskolák is; a legtöbb diákot mozgósító intézmény, a Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény százezer forint értékű sportszerutalványt kapott a Magyar Telekomtól. A díjakat Szalay Ferenc mellett Szabó István alpolgármester és a Magyar Telekom képviseletében Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes, valamint Pukler Gábor innovációs és üzletfejlesztési igazgató adta át.

A Vivicittá versenyzői idén jótékonysági akcióban is részt vettek. A Telekom minden egyes futó után 200 Ft-ot adományozott egy-egy helyi nonprofit szervezet számára. Szolnokon Pataki Róbert egy félmillió forintra kerekített összegről szóló csekket nyújtott át a Guriga Sportegyesület képviselőjének. Az egyesület a támogatásból mozgássérült és értelmi sérült emberek számára szervez majd sportprogramokat egészségük megőrzése, aktivitásuk fenntartása vagy javítása érdekében.

Eredmények:

Nők:

 • 1. Veres Csilla, Budapest
 • 2. Körmendi Réka, Karcag
 • 3. Szilágyi Réka, Szolnok

Férfi:

 • 1. Honti Attila, KSI
 • 2. Kecskeméti Ádám, Szolnok
 • 3. Balogh Tibor, Kengyel

A legjobb telekomos versenyzők: Dóráné Kaláth Zsuzsa, Szabó László, Markovics Sándor

Iskolák mozgósítási versenye:

Szolnoki iskolák:

 • 1. Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
 • 2. Belvárosi Általános Iskola
 • 3. Fiumei úti Általános Iskola

Szolnok környéki iskolák:

 • 1. Trefort Ágoston Általános Iskola és Óvoda, Csabacsűd
 • 2. Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Általános Iskola, Jászapáti
 • 3. Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Szajol

Gratulálunk a díjazottaknak és minden versenyzőnek!

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város