E-osztályterem, Bluetooth és 3DTV az Aba Novák Kultúrházban

Megkezdődött a T-City Kids tavaszi kurzusa. Az előzetes beharangozónak megfelelően folytatódott a Magyar Telekom gyermekeknek szóló infokommunikációs szakkörsorozata, a T-City Kids. Március 8-án az impozáns Aba Novák Kulturális Központban 11 szolnoki általános iskola közel 150 diákját láttunk vendégül. A rendezvényre a város képviseletében ellátogatott Dr. Kállai Mária alpolgármester asszony.

A gyerekek fegyelmezetten és érdeklődve hallgatták a színházteremben elhangzó látványos előadásokat; megismerkedtek a web 2.0 világával, a játékos tanulásra-oktatásra alkalmas virtuális osztályteremmel, a mobiltelefónia fejlődésével, legújabb mobiltelefonos alkalmazásokkal. A bemutatók után az érdeklődők a galérián berendezett E-JátszóTéren próbálhatták ki új ismereteiket a gyakorlatban. Nagy tülekedés volt a Szuperszerviz és a Szolnoki Önkormányzat által biztosított számítógépeknél. Sokan regisztráltak az előadáson megismert virtuális közösségi térbe, a Visulandbe, mások pedig az MFactory kollégáinak segítségével mobilkódok szerkesztését gyakorolták. A mobilkódok mellett ingyenes mobiltelefonos kvízjátékot tölthettek le az arra alkalmas telefonnal rendelkezők. A zenére fogékony gyerekek a KIBU iPhone zeneszerkesztőjével akár saját operát is komponálhattak. A KIBU magával hozta az általa kifejlesztett új virágfaj egy példányát, a LANdelion-t, amely kábelek újrahasznosításával kialakított organikus formájú net-pitypang, melyet a látogatók egy fújással éltre kelthetnek. Népszerű volt az iPONT Kft. által kiállított televízió is, hiszen ez a készülék – az egyébként szokásos 3D-s szemüveg nélkül – 3D-s élményt produkál. A rendezvényen résztvevői új élményekkel és kis emléktárgyakkal térhettek haza a délután végén.

A szakkörsorozat következő állomása a március 26., akkor a szolnoki középiskolásokat várjuk majd és reméljük, hogy számukra is érdekes ismereteket, újdonságokat jeleníthetünk meg a telefónia és az infokommunikációs világból.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város