Megnyílt a Jövő Áruháza

Egyéves lett a T-City, a Magyar Telekom és Szolnok város hosszú távú együttműködési és fejlesztési programja. Ez alkalomból a programban résztvevő partnerek, a Magyar Telekom és Szolnok városának vezetői sajtótájékoztatón tekintettek vissza az eddig elért eredményekre és beszámoltak egy izgalmas, új kezdeményezésről, a Jövő Áruháza tesztidőszakának megkezdéséről.

A T-City innovatív „laboratóriumában”, a Home Lab-ben, Szolnok Szandaszőlős városrészében folynak a Magyar Telekom és az önkormányzat új szolgáltatásötleteinek, termékeinek tesztjei az ott élők bevonásával. Ennek keretében merült fel a Jövő Áruháza (Future Store) ötlete.

A Jövő Áruháza megoldásait a Szandaszőlősi Coop Szuper üzletben állították üzembe az együttműködő partnerek, a Magyar Telekom, a Coop Hungary, a Coop Szolnok, a Bizerba, a Laurel, a KFKI és az Origo szakemberei. A kezdeményezés koncepciója, hogy olyan üzleti megoldást hozzanak létre, amelyben a XXI. századi infokommunikációs eszközök és alkalmazások használatával valódi élménnyé tehető a vásárlás. Ezek a szolgáltatások nem csak segítenek a termékek közötti eligazodásban, hanem szórakoztatóak is.

A Jövő Áruházában több egyedülálló, innovatív szolgáltatás is elérhetővé vált - ilyen például az Origo által biztosított Bluetooth totem (oszlop), melynek segítségével a vásárló megismerheti a legfrissebb híreket, akciókat. Ezeket az információkat az ügyfél megkaphatja a mobiljára, csak annyi szükséges, hogy a bluetooth kapcsolat aktív legyen. A most bevezetett Mobil Kupon alkalmazást a már bemutatott totemről vagy egy SMS-ben kapott Wap linkről is letöltheti a vásárló. A mobil kuponfüzet kedvezményeinek beváltása az intelligens kasszáknál történik - ahol a pénztáros egyszerűen a szkennerével leolvassa a kuponfüzetet azonosító mobilkódot a telefon kijelzőjéről. Természetesen, a vásárlás végeztével lehetőség van MobilFizetésre is, amellyel a vevő egyszerűen és biztonságosan, mobiltelefonja segítségével rendezheti a számlát a pénztárnál.
A Coop TV segítségével a vásárlót folyamatosan tájékoztatni tudjuk az aktuális eseményekről, akciókról, de segítségével azt is megtudhatják, milyen időjárás várható Szolnokon és körzetében.

Partnereinkkel közösen számos olyan megoldást telepítettünk, melyek megkönnyítik a vásárlás folyamatát. A Laurel által szállított digitális polccímke a termék árán kívül számos más információt is megjelenít, többek közt a termékösszetevőket vagy a származási országot is, így segít a vásárlóknak választani. A Bizerba intelligens mérlegei felismerik a lemérendő terméket, ezzel egyszerűsítik az önkiszolgáló zöldség- és gyümölcspultok használatát, ráadásul a vásárlók ételkészítési ötleteket, tanácsokat kaphatnak a mérlegre helyezett termékekkel kapcsolatban.

Ahhoz, hogy a vásárlás igazi élmény legyen, a projekt keretében a vevő Borajánló és Recept információs kioszkokkal is találkozhat.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város