Okostelefonba rejtett Virtuális Idegenvezetővel Szolnokon

A T-City legújabb fejlesztésének, a Virtuális Idegenvezetőnek köszönhetően a kiterjesztett valóságban kalandozhatnak Szolnokon az okostelefon-tulajdonosok.

Szolnokon, a T-City városában a napokban indult el a Virtuális Idegenvezető szolgáltatás, amellyel mindenki kihasználhatja okostelefonja képességeit, és még jobban megismerheti a várost. A szolgáltatás kiváló lehetőséget ad a városba érkezőknek arra, hogy csupán telefonjukat a kezükben tartva elérjék Szolnok turisztikai kínálatát, legfrissebb idegenforgalmi és programajánlatait, de segítségével egy köztéri alkotás érdekességeit is könnyedén megismerhetik. A kiterjesztett valóság alkalmazás használatával a helyiek is hasznos információkhoz juthatnak, hiszen telefonjuk kamerájával egy étteremre fókuszálva megjeleníthetik annak napi menüjét, de akár egy az utcáról nehezen észrevehető bolt nyitva tartását is. A rendszer ún. audio guide modult tartalmaz, amely a városnézés során valódi idegenvezetőként, hangban mondja el a látottakat. Az alkalmazás jelenleg magyar nyelven érhető el, de hamarosan elkészül az angol nyelvű változata is.

A Virtuális Idegenvezető újdonsága a kiterjesztett valóság modul, amely az okostelefon képességeit (kamera, helyzet-meghatározás) használja. A szolgáltatás iOS (iPhone) és Android platformon működő okostelefonon használható, de fejlesztés alatt áll Windows Phone Mobile-ra optimalizált verziója is. Az alkalmazás letöltésére az AppStore-ból és az Android Market-ről van lehetőség ingyenesen, a program használata során generálódó adatforgalom díja pedig az ügyfél díjcsomagja alapján kerül kiszámlázásra saját mobilszolgáltatójától.

A Virtuális Idegenvezető szolgáltatás egy újabb kezdeményezés a Magyar Telekom és Szolnok város közös, hosszú távú fejlesztési és innovációs programja, a T-City keretében. Az alkalmazás fejlesztése a vállalat, míg annak tartalmi feltöltése Szolnok Város Önkormányzata jóvoltából valósult meg. A Telekom a jövőben szeretné más hazai városokban is elérhetővé tenni a Virtuális Idegenvezető szolgáltatást.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!