T-City sajtótájékoztató

2009. november 4-én került sor a T-City sajtótájékoztatójára a Millenárison, a Jövő Házában Budapesten. A sajtótájékoztató a program elindulása óta eltelt fél évet tekintette át, bemutatásra kerültek az azóta megvalósult tesztek, kezdeményezések, valamint az előadók beszámoltak az azóta eltelt időszak tapasztalatairól is.

A sajtótájékoztatót Varga Mihály, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója nyitotta meg, röviden ismertetve a 2009 tavaszán indult T-City programot.

Ezután Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes beszélt arról, hogy a Magyar Telekom innovációs stratégiájának egyik megvalósulási pontja a T-City program. Kiemelte Szolnok  városa és a vállalat közötti jó együttműködést, a közös munkát, közös felelősségvállalást. Elmondta azt is, hogy a T-City program fontos eszköze a lakosság nagyfokú bevonása a tesztekbe, projektekbe, és a program célja a lakosság szintjén az életminőség javítása. A beszéd végén köszönetet mondott az együttműködő szolnokiaknak, külön kiemelve az Önkormányzatot, és a Szandaszőlősi Általános Iskolát.

A vezérigazgató-helyettes beszéde után Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere ismertette a T-City program városra gyakorolt hatását. A polgármester bemutatta, hogy mely pontokon csatlakozik a program Szolnok hosszú távú városfejlesztési terveihez. A beszédből megismerhette a hallgatóság azt is, hogy milyen fejlesztési terveket dolgozott ki az Önkormányzat a város számára.

A sajtótájékoztató utolsó előadását Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója tartotta, aki ismertette a városban folyó teszteket, kezdeményezéseket. Bemutatta a lakossággal együttműködésben tesztelt Otthonőrző és Pánikgomb szolgáltatásokat, a Szandaszőlősi Általános Iskolában folyó Diákazonosító belépőrendszer projektet, és a Sportcsarnok IP kamerás Közvetítési Rendszer megoldást is. A tesztek ismertetése után kitért arra is, hogy a Magyar Telekom nagy hangsúlyt fektet a digitális város, a jövő városa elképzelés tartalmának megismertetésére, valamint a megvalósuláshoz szükséges ismeretanyagok átadására is - ezt a célt szolgálja az Internetakadémia és a gyermekszakkör sorozat, amelyek ingyenesen kerülnek megrendezésre a város lakosai számára.

A beszédek után az érdeklődők feltehették kérdéseiket, majd a helyben berendezett marketplace-en (termékbemutató standon) a termékmenedzserek segítségével megismerkedhettek az innovatív újdonságokkal is.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város