T-City Gyerekszakkör Szandaszőlősön

December 5-én Szolnok tíz általános iskolájának diákjai vettek részt a Mikulás-napi T-City Gyerekszakkörön. Közel hetven 9-10 éves kisdiák hallgatta az izgalmas és tanulságos előadásokat, majd innovatív játékokkal játszhattak az e-játszótéren.

A Telekom és Szolnok város négy éve tartó innovációs programja, a T-City Szolnok keretében már több mint 1200 szolnoki gyermek vehetett részt hasonló gyerekszakkörökön, amelyeket az iskolákba látogatva tartottak a Telekom munkatársai. A foglalkozásokon néhány rövid előadást hallgatnak meg a diákok a mobiltelefónia legújabb fejlesztéseiről, a netikettről és a Szolnoki Rendőrkapitányságnak köszönhetően Mártonné Molnár Judit százados asszonytól az internetezés veszélyeiről, majd izgalmas interaktív játékokkal játszhatnak.

2012. december 5-én a Szandaszőlősi Művelődési Házban nagy zsibongás közepette próbálhatták ki a diákok az iDoo-t, amely egy személyi edző alkalmazás - bemutatja, hogyan végezzük az adott gyakorlatot, aztán mi okostelefonnal a kezünkben utánozzuk, az alkalmazás pedig elemzi a mozgást és értékeli is. A Leonar3Do egyedülálló 3D-s megoldása is nagy sikert aratott, amely segítségével virtuális térben teremthetünk 3 dimenziós tárgyakat, formákat. Az energiatermelő mókuskerék is népszerű volt. A nap végén a Faces alkalmazásnak köszönhetően a barátok, barátnők fényképeiből készült vicces fotómontázsból készült matricát mindenki hazavihette emlékbe. A játékok a Kitchen Budapest és a Mobilitás és Multimédia Klaszter közreműködésével jutottak el Szolnokra, ahol a gyermekek páratlan, élményekben gazdag napot tölthettek együtt a T-City csapatával.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

Kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város