T-City találkozó a szolnoki általános- és középiskolák igazgatóival, informatika tanáraival

2010. február 11-én, egy kötetlen találkozó keretében mutattuk be eddig megvalósított projektjeinket és jövőre vonatkozó terveinket a szolnoki iskolák igazgatóinak. A találkozón részt vett Dr. Kállai Mária alpolgármester asszony, valamint Dr. Detrekői Ákos, Szolnok város díszpolgára.

Beszámoltunk a 2009. decemberében nagy sikert aratott T-City Kids szakkörről, amelyet a szandaszőlősi általános iskola tanulóinak szerveztünk. A diákok előadásokat hallhattak a technológiai fejlődésről és annak a mindennapi életben látható egyes eredményeiről, interaktív gyakorlati bemutatón vehettek részt. A program a jövő világában élhető életet mutatta be és tette kézzelfoghatóvá a gyermekek számára.
A kollégák beszámolóját jól kiegészítette Szász Edina igazgatóhelyettes szakkör értékelése, amelyből kiderült, a gyerekek amellett, hogy hasznosnak tartották, nagyon szerették is a rendezvényt.

A decemberi tapasztalatok alapján ebben az évben szakkörsorozat indul, melyet az általános iskolások mellett kiterjesztjük a középiskolás diákok számára is. A négy alkalmas rendezvénysorozatnak a szolnoki Aba-Novák Művelődési Ház ad otthont.

A szakkör ismertetése után az iskolaigazgatóknak bemutattuk az iskolák és az iskolás gyermekek biztonságát növelő RFID technológián alapuló beléptető rendszerünket, melyet a szandaszőlősi általános iskolában tesztelünk szeptember óta, s reményeink szerint 2011-től már számos iskolában találkozhatunk vele. Az iskolabeléptető rendszer az iskolaigazgatók figyelmét felkeltette; sőt, a további alkalmazási lehetőségekre vonatkozóan ötleteket, javaslatokat is kaptunk, melyek elemzése, értékelése megkezdődött.

Még nagyobb sikert aratott a szakkört, az azon részt venni nem tudó gyermekek otthonába varázsoló virtuális valóság alkalmazás, a Visuland. A szoftver alkalmas arra, hogy a tanárok eszköztárát a gyermekek világához közeli tanítási lehetőséggel bővítse ki. A bemutatót a megoldást fejlesztő, Weblords Kft. képviselője tartotta. Az alkalmazás tesztje elsőként a szandaszőlősi általános iskolában indul, de az érdeklődés akkora volt, hogy más iskolákban is egyes alkalmazásait hamarosan az iskola, a vállalkozó és a MT együttműködésével integráljuk, majd bevezetjük.

Nagyon örültünk az iskolaigazgatók érdeklődésének, lelkesedésének és nyitottságának. Kérésükre február utolsó hetében további egyeztetést tartunk, ahol, megismerkedhetnek a szakkörök előadásaival, választ kaphatnak a bemutatóval kapcsolatban felmerült kérdéseikre. Reméljük, hogy a szakkörökön elhangzott információk segítségével új, modern oktatási eszközöket tudunk adni a tanároknak,és ezzel új utak nyílhatnak tanítványaik számára is.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város