Városkártya


A T-City program keretében 2011 májusában bevezetésre került a Szolnok Városkártya, amely segítségével a város lakói innovatív szolgáltatásokat és kedvezményeket vehetnek igénybe. A rendszer elindításában és működtetésében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Telekom, a Jászkun Volán Zrt. és a NetLock Kft. (a CityPass rendszert kifejlesztő konzorcium vezetője) vett részt. A Szolnok Városkártya tesztüzeme 2011. május 1. és december 31. között zajlott, ez időben a próbaüzemben résztvevő szolnoki polgárok egy intelligens kártyát kaptak, amely a CityPass rendszer segítségével teszi lehetővé a korszerű, közösségi szolgáltatások igénybevételét. A próbaüzem során a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján fejlesztette tovább a Magyar Telekom a kártyarendszert és kapcsolódó szolgáltatásait, illetve kialakította a közreműködő intézményekkel, partnerekkel közösen a későbbi városkártya szolgáltatás-portfóliót, elvégezte a gazdaságossági számításokat és kialakított egy fenntartható városkártya modellt.

Mire használható a Szolnok Városkártya?

A Szolnok Városkártya egyik leghasznosabb szolgáltatása, hogy jegyként vagy bérletként használható a helyi közlekedésben. A Városkártyára feltölthetők a Jászkun Volán helyi járatainak díjtermékei – személyesen a Jubileumi téri pénztárakban, vagy akár távolról is interneten vagy mobiltelefonon keresztül. Az elektronikus összvonalas bérletet vagy az időalapú menetjegyet a buszra való felszállás után a kihelyezett készülékeknél – a Városkártya hozzáérintésével – érvényesíteni kell.

A T-City programban részt vevő kártyabirtokosok a szórakozási, vásárlási, kulturális és sportolási tevékenységük során is élhetnek a kártya nyújtotta szolgáltatásokkal. A projekthez csatlakozó helyi kis- és középvállalkozások olyan hatékony marketingeszközhöz jutnak, amelyek a lakossági igények magasabb szintű kiszolgálását segítik. A kártyán hűségpontokat gyűjthetnek a vásárlók, amelyek beváltásával a kártyatulajdonos kedvezményekben részesül. Hűségpontokat lehet szerezni az Aba-Novák Kulturális Központban, a TISZApART Moziban, valamint a veszélyes hulladékok környezetbarát elhelyezésével a Remondisnál.  A 2011 végéig tartó tesztidőszak alatt a Szolnok Városkártya felmutatásával a Magyar Kedvezményhálózattal szerződött, országosan mintegy 1.200 kedvezményadó partnernél történő vásárlás esetén* árkedvezmény illette meg a próbaüzemben résztvevőket. A folyamatosan bővülő lehetőségekről és pontgyűjtő akciókról a  http://szolnok.citypass.hu, a www.szolnok.hu oldalak, valamint a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata ad tájékoztatást.
* Kivéve Vodafone MKH tarifacsomag

Kártyaigénylés folyamata

Városkártya igénylésére és a programban való részvételre a tesztidőszakot követően is lehetőség van. A Városkártya iránt érdeklődők előzetes időpont egyeztetés után Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak a feltételekről és regisztrálhatnak egy formanyomtatvány kitöltésével. A regisztráció során az igénylőt a helyszínen lefényképezik, az arcképes Városkártya két hét alatt készül el.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város