Virtuális Idegenvezető

A Virtuális Idegenvezető a T-City program egyik legújabb fejlesztése; az Android és iOS platformra fejlesztett alkalmazást teljes mértékben Szolnok város adottságaihoz és igényeihez alakította ki a Telekom. A tartalmat a város tölti fel és frissíti, így biztosítva azt a nagyfokú önállóságot, hogy a tartalomgazda saját koncepciójának, városmarketingjének megfelelően, ám egy merőben új fórumon érje el a városba érkezőket és a helyi lakosságot egyaránt.

Képességek és lehetőségek

A szolgáltatás kiváló lehetőséget ad a városba érkezőknek arra, hogy csupán telefonjukat a kezükben tartva elérjék a város turisztikai kínálatát, a helyi idegenforgalmi vállalkozások aktuális ajánlatait és a programokat. A Virtuális Idegenvezető újdonsága a kiterjesztett valóság modul, amely az okostelefon képességeit (kamera, helyzet-meghatározás) használja. Térkép üzemmódban, a készüléket függőleges helyzetbe állítva automatikusan bekapcsol a kiterjesztett valóság modul, visszadöntve a telefont ismét a térkép jelenik meg. Az androidos telefonokon a kiterjesztett valóság modul csak 90 fokos elforgatással (fekvő képernyővel) működik. A kiterjesztett valóság alkalmazás használatával a helyiek is hasznos információkhoz juthatnak, hiszen telefonjuk kamerájával egy étteremre fókuszálva megjeleníthetik annak napi menüjét, de akár egy köztéri alkotás érdekességeit is könnyedén megismerhetik.

Az audio guide modul segítségével a városnézés során valódi idegenvezetőként használható az alkalmazás, hiszen hangosan is elmondja, mit látunk éppen.

Az alkalmazás jelenleg magyar nyelven érhető el, de hamarosan elkészül az angol nyelvű változata is. A szolgáltatás iOS (iPhone) és Android platformon működő okostelefonon használható, de fejlesztés alatt áll Windows Phone Mobile-ra optimalizált és az iPad-re, illetve táblagépekre fejlesztett verziója is.

A Virtuális Idegenvezető felhasználói oldala

Az alkalmazás letöltése és használata a felhasználó számára díjmentes, a teljes feltöltött tartalom szabadon elérhető. A letöltésre az AppStore-ból és az Android Market-ről van lehetőség. A program letöltése és használata során generálódó adatforgalom a felhasználó mobil díjcsomagjában meghatározott módon kerül kiszámlázásra saját mobilszolgáltatójától.

A Szolnokon bemutatott alkalmazás fejlesztése a Telekom, míg annak tartalmi feltöltése Szolnok Város Önkormányzata jóvoltából valósult meg. A Telekom a jövőben szeretné más hazai városokban is elérhetővé tenni a Virtuális Idegenvezető szolgáltatást.

T-City_Szolnok_Virtualis_idegenvezeto

T-City_Szolnok_Virtualis_idegenvezeto_2

T-City_Szolnok_Virtualis_idegenvezeto_3

T-City_Szolnok_Virtualis_idegenvezeto_4

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város

Apple Store

Töltse le az alkalmazást az alábbi QR-kód segítségével!

T-City_Szolnok_Virtualis_idegenvezeto_QR_ios_155x155

Android Market

Töltse le az alkalmazást az alábbi QR-kód segítségével!

T-City_Szolnok_Virtualis_idegenvezeto_QR_android_155x155