Intelligens közösségi kártyarendszer

Az intelligens városban elektronikus úton igénybe vehető szolgáltatások sokasága áll a lakosság rendelkezésére. Ezek kényelmes, átlátható, egységes kezelését teszi lehetővé a számos szolgáltatást magába foglaló, CityPass rendszerű Közösségi Kártyarendszer.

A Magyar Telekom Közösségi Kártyarendszere egy sokoldalú, biztonságos és hosszú távon is modernnek számító adathordozó. A chipes plasztikkártya (RFID) vagy a mobiltelefonba integrált chip (NFC) lehetővé teszi a helyi lakosoknak, turistáknak vagy éppen a városban tanuló diákoknak a különféle közösségi szolgáltatások (például közlekedés, közigazgatás, beléptetés, szurkolói kártya stb.) egyszerű és praktikus igénybevételét.

Az intelligens chip lehetővé teszi az adattárolást, a különböző műveletek végrehajtását és a biztonságos kommunikációt a csatlakoztatott kártyaolvasókkal.

A Közösségi Kártyarendszer minden részét ugyanaz az infrastruktúra szolgálja ki, amely komplex integrációja világszinten egyedülálló. A kártyára – akárcsak egy otthoni számítógépre – egyszerre több alkalmazás is telepíthető, így a felhasználók több szolgáltatást is elérhetnek egyetlen kártyával.

A Közösségi Kártyarendszer az alábbi fő funkciók alapján alkalmazható:

Szolnok Városkártya

A T-City Szolnok Városkártya pilot 2010-ben indult Szolnokon. Az 1 000 fős teszt keretében a szolnokiak kedvezménykártyaként, valamint a KMKK Zrt. helyi járatain menetjegyként, bérletként használhatták a plasztik kártyákat. A Városkártya továbbfejlesztésének és a Sulikártya integrációjának eredménye az Intelligens Közösségi Kártyarendszer, amely mára a Telekom csoport által kínált intelligens városirányítási portfólió meghatározó elemévé vált.

A fejlesztés Szolnok Városkártya néven 2012-től városi szolgáltatásként érhető el. A Szolnok Városkártya, mint munkahelyi belépőkártya és munkaidő-nyilvántartási rendszer 2013-ban bevezetésre került a szolnoki Polgármesteri Hivatalban.

Kártyaigénylés folyamata

A kártya iránt érdeklődők előzetes időpont-egyeztetés után Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak a feltételekről és regisztrálhatnak egy formanyomtatvány kitöltésével. A regisztráció során az igénylőt a helyszínen lefényképezik, az arcképes Szolnok Városkártya két hét alatt készül el.

A rendszer elindításában és működtetésében Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Telekom, a KMKK Zrt. és a NetLock Kft. (a CityPass rendszert kifejlesztő konzorcium vezetője) vett részt.

Hűség-, kedvezménykártyarendszer

A fenti funkciókon kívül a kártya alkalmas hűségpontok gyűjtésére, amelyek beváltásával a kártyabirtokosok kedvezményekben részesülhetnek. Hűségpontokat lehet szerezni az Aba-Novák Kulturális Központban, a TISZApART Moziban, valamint a veszélyes hulladékok környezetbarát elhelyezésével a Remondisnál.   A folyamatosan bővülő lehetőségekről és pontgyűjtő akciókról a http://szolnok.citypass.hu, a www.szolnok.hu oldalak, valamint a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata ad tájékoztatást.

A kártyabirtokosok a szórakozási, vásárlási, kulturális és sportolási tevékenységük során is élhetnek a kártya nyújtotta szolgáltatásokkal.

Szociális kártya, eCafeteria

Az eCafeteria, szociális kártya rendszer a béren kívül juttatások közül az üzemi étkeztetést modernizálja, mivel a teljes folyamat elektronikus alapokon működik, így a dolgozók a kiosztott keretet - az intelligens kártyájukkal azonosítva magukat - vehetik igénybe az elfogadóhelyeken.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város