Internetakadémia

Cél: a digitális kompetenciák fejlesztése

Szolnok megyei jogú várossal együttműködve a Magyar Telekom a T-City program keretében rendszeresen jelentkezik népszerű programsorozatával, az Internetakadémiával, amelyen bárki megszerezheti az alapvető digitális ismereteket.

A 2009 óta futó Internetakadémián szakképzett előadók tanítják a számítógép kezelésének alapjait és az internethasználatot, hogy az előadássorozat végére minden hallgató könnyen és eredményesen intézhesse ügyeit az interneten keresztül, beszélhessen online a külföldön élő rokonaival, valamint hozzájusson a legfrissebb hírekhez, sporteredményekhez vagy akár a legjobb receptekhez.

Az 5 alkalmas előadássorozatra főként szépkorú hallgatók jelentkeznek, de szívesen keresik fel az oktatást azok a felnőttek is, akik korábban nem, vagy nem rendszeresen használtak számítógépet, és szeretnék az alapokat elsajátítani. Az előadássorozat keretében megszerezhetik az alapvető számítógépes ismereteket, bepillantást nyerhetnek az internet világába, és megtanulhatnak a közösségi oldalak segítségével online kapcsolatot tartani ismerőseikkel, rokonaikkal. Megismerkedhetnek az internetes keresés és információgyűjtés alapvető fortélyaival, az utolsó két tréningalkalom során pedig ötleteket kapnak ahhoz, hogyan tölthetik el hasznosan a szabadidejüket az internet segítségével, és hogyan tudnak időt és pénzt is megtakarítani általa.

Szolnok több helyszínén – így többek között a közkönyvtárakban és művelődési házakban – megtartott előadások biztosítják, hogy a helyiek és a környéken élők minél szélesebb köre tudjon részt venni a tanfolyamsorozaton.

Az Internetakadémián való részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. A jelentkezőknek lehetőségük nyílik az 5 tematikus előadásból álló sorozat mindegyikén való részvételre, de jelentkezhetnek olyan érdeklődők is, akiket csak valamely kiválasztott internetes témakör foglalkoztat.

Az Internetakadémia ezidáig mintegy 900 szépkorút vezetett be a számítógép-használat és az internet világába. A tanfolyamnak vannak visszatérő hallgatói is, előfordult, hogy egy korábbi résztvevő már a saját táblagépével érkezett az Internetakadémiára, hogy elmélyíthesse a korábban megszerzett számítógépes tudását.

A több éves múltra visszatekintő Internetakadémia hozzájárul a lakosság digitális felzárkóztatásához és a digitális kompetenciák fejlesztéséhez, amely – a Digitális Magyarország program célkitűzéseivel is összhangban – a Magyar Telekom kiemelten fontos célja.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok megyei jogú város