T-City Kids gyerekszakkör

A Z-generáció tagjai szinte már mobilkommunikációs eszközökkel a kezükben jöttek a világra, ösztönösen kezelik a modern kor ezen vívmányait. Kiemelkedően fontos ezért, hogy megtanulják az eszközök tudatos és biztonságos használatát is. A Magyar Telekom a T-City program keretében kiemelt figyelmet fordít a digitális kompetenciák fejlesztésére Szolnokon, a fiatal generáció számára iskolai gyerekszakkörök formájában nyújt új, naprakész tudást.

A „T-City Kids” elnevezésű szakkör célja kettős: egyrészt bővíteni kívánja a 10-14, majd a későbbiekben a 15-18 éves korosztály infokommunikációs ismereteit. Másrészt pedig bemutatja a T-City világát, megismerteti a program keretében megvalósuló és az országban elérhető innovációkat a fiatal generációval.

Az évente kétszer megrendezésre kerülő „T-City Kids” szakkör résztvevői a szolnoki, valamint a környékbeli általános iskolák kisdiákjai közül kerülnek ki. Ők azok, akiknek interaktív előadások és játékok keretében alkalmuk nyílik megismerkedni a biztonságos és etikus internetezéssel, a hálón illő viselkedéssel (Netikettel), valamint az éppen aktuális infokommunikációs trendekkel.

Az elmúlt évek során a „T-City Kids” szakkörön részt vevő gyerekek nem csupán a mobiltelefonok folyton változó és fejlődő világába nyerhettek bepillantást, de hasznos ismeretekkel gazdagodhattak az interneten elérhető új alkalmazásokról és az RFID technológiáról is. A nagy népszerűségnek örvendő interaktív bemutatók során a kisdiákok ízelítőt kaptak a robotika fejlődéséből, a Rebot robotépítő készlet segítségével pedig okostelefonnal irányítható robotokat is építhettek újrafelhasználható hulladékokból. Emellett kipróbálhatták a Leonar3Do 3D-s modellezőjét, a droidfocit, az intelligens kézilabdakaput és a 3D-s nyomtatást is. A gyerekek és kísérőik a nap végén nem csupán naprakész infokommunikációs tudással, de személyes élményekkel is gazdagodva távoznak a szakkörről.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok megyei jogú város