Smart City - Az intelligens város


Az angol nyelvű „Smart City” elnevezést fordíthatnánk korszerű városra, emberközpontú városra, vagy egyszerűen: élhetőbb városra.

Egy várost akkor nevezünk intelligensnek, ha fenntartható gazdasági fejlődését a hagyományos és digitális infrastruktúrába, humán és társadalmi tőkébe való kiegyensúlyozott befektetés révén, az érintett közösség érdekeltjeinek bevonásával, aktív részvételével, környezettudatos módon éri el.

A korszerű infokommunikációs technológiák (IKT) és szolgáltatások alapjaiban segíthetik egy város életének megszervezését a közszolgáltatásoktól kezdve a városi közlekedésen, az egészségügyön, az oktatáson és a kereskedelmen át egészen a helyi, önszerveződő közösségek támogatásáig.

A 2009-ben indult T-City programnak köszönhetően a Telekom csoport intelligens város megoldásai önkormányzati együttműködés eredményei. A T-City célja, hogy a legkorszerűbb távközlési, informatikai és tartalmi szolgáltatásokat nyújtsa a város vezetése és a városi közösség számára, véleményük, tapasztalataik segítségével tökéletesítse azokat.

A T-City program teremtette meg a Magyar Telekom Csoport intelligens város portfóliójának alapjait. Szolgáltatásainkat Szolnok intézményeinek és lakóinak aktív közreműködésével fejlesztjük, hogy azok hasznos és hatékony elemei legyenek bármely település intelligens városirányítási rendszereinek.

Biztonság

Az intelligens városi megoldások között kiemelt szerep jut az otthonok, az intézmények és a város egész területének biztonságát szolgáló megoldásoknak.A közintézményekbe és önkormányzati épületekbe történő biztonságos be- és kiléptetésre kiválóan alkalmas a közösségi kártyarendszer, amely akár szélesebb felhasználási körben is jól alkalmazható, így például nagyobb vállalatok, szállodák esetében is. Tovább


Fenntarthatóság

Az energiafelhasználás csökkentéséhez, a CO 2 kibocsátás és a klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez a különböző innovatív IKT szolgáltatások bevezetése rövidtávon látványos eredményekkel járul hozzá. Tovább


Közösségi szolgáltatások

A T-City számos olyan megoldást kínál, amelyek támogatják egy közösség (város, intézmény, vállalat) életének megszervezését. Az intelligens városban elektronikus úton igénybe vehető szolgáltatások sokasága áll a lakosság rendelkezésére, amelyek egyszerű igénybevételét az intelligens közösségi kártyarendszer garantálja.Az elektronikus önkormányzati szolgáltatások költséghatékony, kényelmes, gyors és gördülékeny folyamatokat tesznek lehetővé, amelyek révén több érintett vonható be a közösségi döntéshozatalba, a városvezetés pedig alacsony költségek mellett, gyorsan és hatékonyan kaphat visszajelzést a lakosság véleményéről a közösséget érintő kérdésekkel kapcsolatban. A helyi közösségi élet felpezsdítésére, a lakosság és a városba látogató turisták tájékoztatására, illetve a városvezetés és az emberek közötti interaktív kommunikációra kézenfekvő megoldást nyújthat a MobilVáros applikáció.
Tovább


A Telekom csoport intelligens város portfóliójával kapcsolatban további információkat kérhet itt.

Kapcsolat

Kérdése van?
Bővebb információ a T-City
és a HomeLab projektekről:

Magyar Telekom Nyrt.

Levelezési cím:
1541 Budapest

Telefon:
(36) 30 443 4619

E-mail:
Írjon nekünk!

kapcsolódó linkek

Szolnok Megyei Jogú Város