Visszaélésekkel kapcsolatos felhívás

Sajnálatos módon továbbra is nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal – pl. nyeremény ígéretével – megkeresik és bankkártya adatokat bediktálását, vagy egy másik telefonszám feltöltését kérik. A hívás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik.

  • Ezúton kérjük ügyfeleinket, hogy érvényes bankkártya adatokat soha, semmilyen okból másnak – főként ismeretleneknek - ne adjanak ki.
  • Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsék fel.

Sajnálatos módon ugyanis a Magyarországon elszaporodott visszaéléstípus során az elkövetők az adatokat kicsalva vagy különféle ígéretekkel az ügyfelet másik hívószám feltöltésére rábírva az érintetteknek kárt okoznak, az önként átadott információkkal visszaélnek. Ilyen esetekben az okozott kárért a mobilszolgáltatók felelősséget nem tudnak vállalni.Amennyiben bárki hasonló megkereséssel találkozik, vagy az adataival való visszaélést tapasztal, mielőbb tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen.