Menedzsment

Christopher Mattheisen (1961) - Vezérigazgató

Chris_Mattheisen_177x256 A bloomingtoni Indiana Egyetemen és a Columbia Egyetemen folytatott közgazdasági tanulmányokat. 1993-ban kezdett dolgozni a távközlési iparágban a Westel 900 Értékesítési is marketing igazgatójaként Budapesten. Ezt követően, több magyar, lengyel és cseh mobilszolgáltató elindításában vett részt a U.S. West International képviseletében. 1997-től 1999-ig a MediaOne értékesítési és marketing tevékenységeit irányította Londonban, ezt követően Nagy Britanniában a BT Cellnet üzleti, értékesítési és marketing igazgatói posztját töltötte be. 2002. szeptemberében a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások Üzletágának, 2005. januárjában a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág („T-Com”, amely magában foglalta a Lakossági, az Internet és a Hálózati területet) irányításáért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. 2006. december 6. óta tölti be a Magyar Telekom vezérigazgatói pozícióját és 2006. december óta tagja a társaság Igazgatóságának.

Walter Goldenits (1970) – műszaki vezérigazgató-helyettes

WalterGoldenits_177x256A Bécsi Műszaki Egyetemen szerzett műszaki matematikus diplomát. Pályáját 1998-ban kezdte a Mobilkom Austria IT részlegén, majd 2003-tól az IT terület vezetője lett. 2007-től több vezető pozíciót töltött be a Telekom Austria csoportnál: előbb az IT és hálózati részleg vezetője volt az si.mobilnál, majd a Telekom Austria vezetékes üzletágának műszaki vezérigazgató-helyetteseként felelt a szervezet átalakításáért, továbbá az IT életciklus-menedzsment és az IT transzformáció vezetése is a feladatai között szerepelt. 2010-ben a Mobilkom Austria és a Telekom Austria egyesülésével létrejött A1 Telekom Austria műszaki vezérigazgató-helyettese lett. Fő feladata a vezetékes és mobil műszaki területek integrációja, az LTE és az optikai hálózat bevezetése és fejlesztése és az IT funkciók harmonizálása volt. 2013. január 1-től a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Keszég Attila (1966) – lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

Keszeg_Attila_177x256 A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen gépészmérnök diplomát szerzett, majd MBA képzésen vett részt pénzügyi és vezetési ismeretek szakirányon. Szakmai pályafutását a Hemingway Holdingnál kezdte 1992-ben, majd a Dove Mid-Europe munkatársa volt. 1994-től a Pepsi-Cola vállalatnál dolgozott kiemelt ügyféligazgatóként, majd projektmenedzserként, később pedig közép-magyarországi a regionális értékesítés, szállítás és raktározás területet irányította. 1999-től a Pepsi Magyarország értékesítési igazgatója volt, 2001-től pedig a hagyományos kereskedelem közép-kelet-európai értékesítési igazgatójaként a magyar, lengyel, cseh és szlovák piacokért volt felelős. 2005-től a Red Bull Magyarország ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 2010. szeptember 1-től a Magyar Telekom értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. 2013. január 1-től a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

Lakatos Péter (1975) – Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

LakatosPeter_177x256.jpgA budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen matematika-fizika szakos, majd a Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász diplomát szerzett. Pályáját 1999-ben kezdte a DSS Consultingnál az adatelemzés tevékenység vezetőjeként, majd 2004-től az IBM Business Consulting Services munkatársa volt vezető tanácsadóként üzletfejlesztési és ügyfélkapcsolati területen. 2005-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, ahol hét évet töltött több vezető pozícióban az üzleti és a lakossági szolgáltatások területén: előbb az ügyfélszegmens menedzsment, majd a nagyvállalati marketing, azután az értékesítési stratégia és tervezés vezetőjeként. 2009-től a Vodafone stratégiáért, márkáért, kommunikációért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 2012. december 1-től a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Máthé Balázs (1968) – jogi és társasági ügyek vezérigazgató-helyettes

Mathe_Balazs_177x256 Máthé Balázs a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen (JPTE) végzett 1995-ben. Korábbi tanulmányai keretében EU-jogot tanult az olaszországi Trento-i Tudományegyetem Jogi Karán és néhány félévet végzett a JPTE Bölcsészkarán is. Mielőtt a Magyar Telekomhoz belépett, több mint egy évtizeden keresztül különböző nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgozott, amiből öt évet az egyik vezető globális jogi tanácsadó cég, a Linklaters budapesti irodájában, ahol a vállalati ügyekkel foglalkozó csoportot vezette partner-ként. Fő szakterülete ügyvédként a nemzetközi vonatkozású vállalatfelvásárlások és vállalategyesítések (M&A), valamint a vállalatok irányítási struktúrája volt. A Magyar Telekomhoz csoport jogi igazgatóként csatlakozott 2007-ben. 2010. július 1. óta a Magyar Telekom jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Pataki Róbert (1971) – üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes

Pataki_Robert_177x256 A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd a rotterdami Erasmus Egyetemen folytatott nemzetközi pénzügyi és marketing menedzsment tanulmányokat. Szakmai pályafutását 1995-ben kezdte, a hágai Project Finance International cégnél dolgozott befektetési elemzőként, majd ezt követően 1996-ban a Nutricia Netherlands BV pénzügyi elemzője lett. Az Accenture (Andersen Consulting) tanácsadó céghez 1996-ban csatlakozott, és 2001-ig a cég stratégiai szolgáltatási divíziójának volt kezdetben vezető menedzsere, majd a telekommunikációs és e-kereskedelem iparágakért felelős stratégiai tanácsadója. Pályafutását 2001-től az A.T. Kearney tanácsadó cégnél folytatta, ahol a magyarországi távközlési cégeknél folyó tanácsadási projektekért felelt dedikált account menedzserként, majd 2003-ban az A.T. Kearney Európai Távközlési Team vezető menedzsereként irányított jelentős európai mobil kommunikációs és internet szolgáltatási projekteket. 2006 szeptemberétől látja el a Magyar Telekom Csoport stratégiai igazgatói pozícióját. Az Igazgatóság 2009. április 1-jével kinevezte a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesévé, és – korábbi feladatainak megtartása mellett – megbízta az Új Üzleti Területek és Üzletfejlesztési Üzletág vezetésével. A vállalatnál 2009. szeptemberében életbe lépett szervezeti változást követően a stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesi irányítási terület vezetője. 2013. január 1-től a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Rékasi Tibor (1973) – vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

Rekasi_Tibor_177x256Rékasi Tibor diplomáját a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán szerezte, majd ezt követően üzleti képzések keretében bővítette üzleti ismereteit. Szakmai pályáját az Integra Kft.-nél kezdte ügyfélfelelősként. 1997-től az Unisys Magyarországnál dolgozott a pénzügyi üzletfelek partnereként, majd ügyfélkapcsolati igazgatóként. 2000-ben csatlakozott a Cisco Systems Magyarországhoz, ahol előbb a kiemelt ügyfelekért felelős értékesítési vezető, majd a nagyvállalati üzletág igazgatója lett. 2007 februárjában kinevezték a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatójává, és ebben a pozíciójában a vállalat operatív irányítása mellett felelős volt a teljes hazai értékesítés koordinálásáért is. 2008 szeptemberében csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz a Vállalati Szolgáltatások Üzletághoz tartozó leányvállalat, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, ahol a vállalat irányítása mellett a kereskedelmi igazgatói feladatokat is ellátta. 2010 decembere és 2011 májusa között ideiglenesen betöltötte a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) üzletágvezető pozíciót is, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatói feladatok megtartása mellett. 2012. októberétől 2013. szeptember 30-ig a T-Systems Magyarország Zrt. Értékesítés divízió vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. 2013. október 1-től a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Somorjai Éva (1966) – humán erőforrás vezérigazgató-helyettes

Somorjai_Eva_177x256 A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát. 1989-től a Magyar Hitelbank nemzetközi igazgatóságán, majd 1991 és 1994 között egy ingatlanbefektető cég adminisztrációs és pénzügyi vezetőjeként dolgozott az ausztráliai Melbourne-ben. 1996-tól 2001-ig a Pepsi Cola Közép-Európai Divíziójának humán erőforrás területén több vezető pozíciót is betöltött. 1999-től a nemzetközi szervezet- és személyzetfejlesztési terület, majd 2000-től a magyarországi cég HR-igazgatójává nevezték ki. 2001 októberétől dolgozik a Magyar Telekomnál. 2002-től a csoport emberi erőforrás ágazat igazgatója. 2007. április 1-jétől a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

Szabó János (1961) – gazdasági vezérigazgató-helyettes

Szabo_Janos_177x256 A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát. Karrierjét külügyi szolgálatban kezdte, majd különböző pénzügyi, számviteli és tanácsadói pozíciókban dolgozott a versenyszférában. Ezután több szenior pénzügyi és üzleti vezetői beosztást vállalt a Delco Remy amerikai autóipari beszállító magyarországi leányvállalatánál és európai központjánál. Később a Delco Remy és a Hitachi vegyesvállalat pénzügyi vezetője és vezérigazgatója volt. 2003-ban csatlakozott a Magyar Telekomhoz a vezetékes szolgáltatások üzletág pénzügyi igazgatójaként. 2008-ban a Magyar Telekom csoport kontrolling igazgatója lett. Kiemelt figyelmet fordított a kontrolling tevékenység folyamatos megújítására és a nemzetközi együttműködés erősítésére, emellett részt vett a cég működése és stratégiája szempontjából meghatározó projektek irányításában.2013. április 8-ai hatállyal kinevezték a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciójába.

A Magyar Telekom Csoport Ügyvezető Bizottságának tagjai

Christopher Mattheisen vezérigazgató
Walter Goldenits
Keszég Attila
Lakatos Péter
Máthé Balázs
Pataki Róbert
Rékasi Tibor
Somorjai Éva
Szabó János

A Magyar Telekom Csoport Igazgatóságának tagjai

2013. május 31-ig, illetve a 2012. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig


Kerstin Günther elnök
Christopher Mattheisen
Dr. Ferri Abolhassan
Thilo Kusch
Günter Mossal
Mosonyi György
Frank Odzuck
Dr. Patai Mihály
Dr. Ralph Rentschler
Branka Skaramuca

A Magyar Telekom Csoport Felügyelő Bizottságának tagjai

2013. május 31-ig, illetve a 2012. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig

Dr. Pap László elnök
Dr. Bitó János
Bujdosó Attila
Dr. Illéssy János
Dr. Kerekes Sándor
Konrad Kreuzer
Lichnovszky Tamás
Martin Meffert
Őz Éva
dr. Salamon Károly
Varga Zsoltné
Dr. Konrad Wetzker