Menedzsment

Christopher Mattheisen (1961) - Vezérigazgató

Chris_Mattheisen_177x256 A bloomingtoni Indiana Egyetemen és a Columbia Egyetemen folytatott közgazdasági tanulmányokat. 1993-ban kezdett dolgozni a távközlési iparágban a Westel 900 Értékesítési is marketing igazgatójaként Budapesten. Ezt követően, több magyar, lengyel és cseh mobilszolgáltató elindításában vett részt a U.S. West International képviseletében. 1997-től 1999-ig a MediaOne értékesítési és marketing tevékenységeit irányította Londonban, ezt követően Nagy Britanniában a BT Cellnet üzleti, értékesítési és marketing igazgatói posztját töltötte be. 2002. szeptemberében a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások Üzletágának, 2005. januárjában a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág („T-Com”, amely magában foglalta a Lakossági, az Internet és a Hálózati területet) irányításáért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. 2006. december 6. óta tölti be a Magyar Telekom vezérigazgatói pozícióját és 2006. december óta tagja a társaság Igazgatóságának.

Walter Goldenits (1970) – műszaki vezérigazgató-helyettes

WalterGoldenits_177x256A Bécsi Műszaki Egyetemen szerzett műszaki matematikus diplomát. Pályáját 1998-ban kezdte a Mobilkom Austria IT részlegén, majd 2003-tól az IT terület vezetője lett. 2007-től több vezető pozíciót töltött be a Telekom Austria csoportnál: előbb az IT és hálózati részleg vezetője volt az si.mobilnál, majd a Telekom Austria vezetékes üzletágának műszaki vezérigazgató-helyetteseként felelt a szervezet átalakításáért, továbbá az IT életciklus-menedzsment és az IT transzformáció vezetése is a feladatai között szerepelt. 2010-ben a Mobilkom Austria és a Telekom Austria egyesülésével létrejött A1 Telekom Austria műszaki vezérigazgató-helyettese lett. Fő feladata a vezetékes és mobil műszaki területek integrációja, az LTE és az optikai hálózat bevezetése és fejlesztése és az IT funkciók harmonizálása volt. 2013. január 1-től a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Gyenes András (1969) – lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

Gyenes_András_185x264A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett üzleti és közgazdasági diplomát. Pályáját 1993-ban kezdte az Unilever magyarországi vállalatánál, ezt követően szenior auditorként dolgozott az Unilever hollandiai központjában. 1998-tól számos vezetői pozíciót töltött be a cégcsoportban: előbb pénzügyi területen, majd Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában és az adriai országokban dolgozott üzletág-, illetve marketing vezetőként. 2011-ben az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatója lett, majd 2013-tól a régió vezérigazgatójaként a csoport cégeinek irányításáért, üzleti és pénzügyi eredményéért felelt négy országban (Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Horvátország). 2015. július 3-ától a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Lakatos Péter (1975) – kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

LakatosPeter_177x256.jpgA budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen matematika-fizika szakos, majd a Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász diplomát szerzett. Pályáját 1999-ben kezdte a DSS Consultingnál az adatelemzés tevékenység vezetőjeként, majd 2004-től az IBM Business Consulting Services munkatársa volt vezető tanácsadóként üzletfejlesztési és ügyfélkapcsolati területen. 2005-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, ahol hét évet töltött több vezető pozícióban az üzleti és a lakossági szolgáltatások területén: előbb az ügyfélszegmens menedzsment, majd a nagyvállalati marketing, azután az értékesítési stratégia és tervezés vezetőjeként. 2009-től a Vodafone stratégiáért, márkáért, kommunikációért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 2012. december 1-től a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Máthé Balázs (1968) – jogi és társasági ügyek vezérigazgató-helyettes

Mathe_Balazs_177x256 Máthé Balázs a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen (JPTE) végzett 1995-ben. Korábbi tanulmányai keretében EU-jogot tanult az olaszországi Trento-i Tudományegyetem Jogi Karán és néhány félévet végzett a JPTE Bölcsészkarán is. Mielőtt a Magyar Telekomhoz belépett, több mint egy évtizeden keresztül különböző nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgozott, amiből öt évet az egyik vezető globális jogi tanácsadó cég, a Linklaters budapesti irodájában, ahol a vállalati ügyekkel foglalkozó csoportot vezette partner-ként. Fő szakterülete ügyvédként a nemzetközi vonatkozású vállalatfelvásárlások és vállalategyesítések (M&A), valamint a vállalatok irányítási struktúrája volt. A Magyar Telekomhoz csoport jogi igazgatóként csatlakozott 2007-ben. 2010. július 1. óta a Magyar Telekom jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Rékasi Tibor (1973) – vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes

Rekasi_Tibor_177x256Rékasi Tibor diplomáját a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán szerezte, majd ezt követően üzleti képzések keretében bővítette üzleti ismereteit. Szakmai pályáját az Integra Kft.-nél kezdte ügyfélfelelősként. 1997-től az Unisys Magyarországnál dolgozott a pénzügyi üzletfelek partnereként, majd ügyfélkapcsolati igazgatóként. 2000-ben csatlakozott a Cisco Systems Magyarországhoz, ahol előbb a kiemelt ügyfelekért felelős értékesítési vezető, majd a nagyvállalati üzletág igazgatója lett. 2007 februárjában kinevezték a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatójává, és ebben a pozíciójában a vállalat operatív irányítása mellett felelős volt a teljes hazai értékesítés koordinálásáért is. 2008 szeptemberében csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz a Vállalati Szolgáltatások Üzletághoz tartozó leányvállalat, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, ahol a vállalat irányítása mellett a kereskedelmi igazgatói feladatokat is ellátta. 2010 decembere és 2011 májusa között ideiglenesen betöltötte a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) üzletágvezető pozíciót is, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatói feladatok megtartása mellett. 2012. októberétől 2013. szeptember 30-ig a T-Systems Magyarország Zrt. Értékesítés divízió vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. 2013. október 1-től a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Somorjai Éva (1966) – humán erőforrás vezérigazgató-helyettes

Somorjai_Eva_177x256 A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett diplomát. 1989-től a Magyar Hitelbank nemzetközi igazgatóságán, majd 1991 és 1994 között egy ingatlanbefektető cég adminisztrációs és pénzügyi vezetőjeként dolgozott az ausztráliai Melbourne-ben. 1996-tól 2001-ig a Pepsi Cola Közép-Európai Divíziójának humán erőforrás területén több vezető pozíciót is betöltött. 1999-től a nemzetközi szervezet- és személyzetfejlesztési terület, majd 2000-től a magyarországi cég HR-igazgatójává nevezték ki. 2001 októberétől dolgozik a Magyar Telekomnál. 2002-től a csoport emberi erőforrás ágazat igazgatója. 2007. április 1-jétől a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

Szabó János (1961) – gazdasági vezérigazgató-helyettes

Szabo_Janos_177x256 A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát. Karrierjét külügyi szolgálatban kezdte, majd különböző pénzügyi, számviteli és tanácsadói pozíciókban dolgozott a versenyszférában. Ezután több szenior pénzügyi és üzleti vezetői beosztást vállalt a Delco Remy amerikai autóipari beszállító magyarországi leányvállalatánál és európai központjánál. Később a Delco Remy és a Hitachi vegyesvállalat pénzügyi vezetője és vezérigazgatója volt. 2003-ban csatlakozott a Magyar Telekomhoz a vezetékes szolgáltatások üzletág pénzügyi igazgatójaként. 2008-ban a Magyar Telekom csoport kontrolling igazgatója lett. Kiemelt figyelmet fordított a kontrolling tevékenység folyamatos megújítására és a nemzetközi együttműködés erősítésére, emellett részt vett a cég működése és stratégiája szempontjából meghatározó projektek irányításában.2013. április 8-ai hatállyal kinevezték a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciójába.