Saját cégnévvel a világhálón

sajat_domain_fejlec-774x249

Ha céges weboldalt vagy saját cégneves levelezést szeretne, először egy doménnévre lesz szüksége.

Vagyis azt kell eldönteni, milyen név szerepeljen az internetes névben, illetve e-mail-címében, például: www.encegem.hu, xy@sajátcégnév.hu. Ezt a doménnevet regisztrálhatja a Telekomnál.

Ha megvan a név, azaz a doménnév, először is le kell ellenőriznie, hogy az szabad-e vagy pedig más cég vagy magánszemély már lefoglalta azt. Egy doménnevet csak egy regisztráló használhat, így ha az Ön által választott név foglalt, újat kell választania.

TIPP!

Nem csak akkor érdemes egy nevet lefoglalnia, ha azt ténylegesen fel is használja honlapja vagy e-mail-címében, hanem akkor is, ha nem szeretné, hogy azt más regisztrálja (esetleg egy hasonló profilú cég, versenytárs). Ajánlott a kiválasztott név ékezetes és ékezet nélküli, valamint többféle végződésű regisztrációja is. Pl: encegem.hu, éncégem.hu, encegem.com, éncégem.com

Jó, ha tudja…

  • Ha több doménnevet is regisztrál, lehetővé teszi, hogy látogatóit egy vagy több (meglévő vagy épp készülő) honlapjára irányítsa (pl.: kalapok.hu, kalapvarras.hu, trendikalap.hu), így nagyobb eséllyel találnak rá vevői az Ön oldalára.
  • A saját doménnév alatt kialakított egyedi e-mail-címek minden üzleti levelezésben egységes megjelenéssel reklámozzák az Ön vállalatát.
  • A kívánt doménnév bármikor – akár működő honlap nélkül is – szabadon regisztrálhatja, hogy mások ne foglalják le Ön előtt.
  • Ön egyaránt regisztráltathat magyar (*.hu), európai uniós (*.eu) és nemzetközi kiterjesztésű (*.com; *.org; * .biz; *.net; *.info) doménneveket.

Önnek ajánljuk a doménnév szolgáltatást, ha

  • most indítja vállalkozását;
  • cégének neve még nincsen regisztrálva, és nem szeretné, hogy a konkurencia regisztrálja azt Ön előtt;
  • változtatni szeretne cége jelenlegi doménnevén (például azért, mert az nehezen megjegyezhető);
  • szeretne saját céges e-mail-címet.

Ellenőrizze le, hogy az Ön által választott doménnevet használja-e már valaki

Kattintson ide, és regisztrálja néhány lépésben vállalkozását az interneten!

További fontos információk domainnév regisztráció kapcsán

Megrendelés