Bondor Dániel

BSS Engineer

       

     

Majdnem 7 éve dolgozik a Telekomnál, ebből 6 évet műszaki munkatársként töltött, majd tavaly júliusban váltott, köszönhetően a tanulmányainak. Egy kis Solution Designer-es kitérő után most az üzemeltetési területen dolgozik.

Két éve kezdtem el az egyetemet, ezért tudtam megpályázni egy másik pozíciót. A területünkön éles, használatban lévő rendszerekből érkező hibajegyeket oldunk meg. Az én feladataim egyelőre a standard, többször előforduló hibák javítása és a tanulás, megfigyelés.

Belső vagy külső ügyfeleket szolgáltok ki?

Az ügyintézők (a Telekom ügyfélszolgálati munkatársai – a szerk.) az ügyfeleink, tehát belsősök, ők viszont kapcsolatban vannak a Telekom ügyfeleivel, ajánlatokat adnak, vagy készüléket adnak el az általunk támogatott rendszerek segítségével.

Mit tanulsz az egyetemen és milyen munka mellett végezni?

A Milton Friedman egyetemre járok, gazdaságinformatikus szakra, levelezőn. Ez annyit jelent, hogy kéthetente pénteken és szombaton járok be. Elég nehéz, mert ahogy elkezdtem az egyetemet, megszületett az első gyermekem. Szóval volt teendőm már akkor is rendesen, azóta pedig már megszületett a második is. Szerencsére nem érzem nagyon megterhelőnek. Nyilván ebben az is benne van, hogy ez levelező, nekünk sokkal könnyebb.

Kellett a Telekomtól segítség, rugalmasság ehhez?

Természetesen. Péntekenként egy fél napot dolgozom, és onnan megyek az egyetemre, mert fél kettőkor kezdődik az első óra. Nem lenne szükség jelenléti oktatása, nem kötelező, de én magam ismerve sokkal jobb szeretek bejárni, és ott lenni, hallani, figyelni, és semmiképp nem szalasztanám el ezeket az alkalmakat. Szóval a péntek az, amivel úgymond a Telekom hozzájárul ahhoz, hogy ott lehessek. Nem tudom, hogy máshol ez mennyire lenne megoldható, de itt az, és ez egy nagyon pozitív dolog.

Beszéljünk a pótszabiról. Emlékszel, hogy mit szóltál hozzá, amikor először bevezették?

Megvallom őszintén, hogy úgy emlékszem, hogy amióta itt vagyok, és amióta Telemix keretet (a Telekom cafeteria kerete – a szerk.) osztok fel, azóta ebből a keretből vehetünk extra szabadnapokat. Eddig viszont csak két extra napot lehetet „venni”, most már négyet. Már jó pár éve szempont ez, és amit a keretből meg tudok venni, mint pótszabadság, azt mindenképp megveszem. Kihasználom az ilyen lehetőségeket, például rendszeres véradó vagyok, és ugye a törvény szerint a véradás napján 4 órára kell mentesülnöd a munka alól. Na, ezt a Telekom kiegészíti, hogy a teljes napra szabad lehetsz. Plusz, ha egy évben kétszer adsz vért, akkor kapsz még egy szabadnapot, ha pedig háromszor, akkor még egyet. Tehát ha háromszor adsz vért egy évben, akkor a véradások napját is beleszámítva 5 nap szabadságot kapsz. Én ezt nagyon szeretem. Ez nekem egy nagy plusz. Szeretek vért adni, szeretek jót tenni, és ez egy ilyen plusz motivációt tud adni.

Az eddig meséltek alapján nem óriási rejtély, hogy mire kellenek az extra szabadságnapok, de hogy lehet ezeket a te esetedben jól felhasználni?

A gyerekek előtt is szerettünk, és most is nagyon szeretünk a feleségemmel túrázni, pihenni, eljárni mindenfelé, úgyhogy nagyon hasznosan tudjuk használni a szabadságomat. Hosszúhétvégéket csapunk, nyaralások nyaranta, de inkább ősszel meg tavasszal, a nagyon nagy meleget annyira nem kedveljük. Szóval a szabik elég fontosak az életemben/életünkben.

Hogy foglalnád össze, mi a legjobb része a Telekomos létnek?

Hát én a Telekom előtt nagyon-nagyon mást csináltam, vendéglátásban dolgoztam. Hét évvel ezelőtt, amikor váltottam, akkor az nekem egy olyan váltás volt, hogy ilyen is lehet egy munkahely? Ennyire jó és ennyire rugalmas? És nem csak a juttatások miatt, de azt érzem, hogy itt figyelnek az emberre, próbálják az igényeket kielégíteni, vagy ugye az ilyen apróságok. Nem biztos, hogy valakinek egyébként olyan meghatározó az, hogy elmegy vért adni, és azután kap egy szabadnapot, vagy aznap már nem kell dolgozni, de szerintem olyan pozitív dolog, eszméletlen jó. Ez egy pici szelete mindennek a Telekomból, de közben én ezt nagyon szeretem, hogy egy ilyen apróság is mennyi mindent tud adni. Mindenféle rendezvények vannak, ahol megismerkedhetsz dolgokkal, amit máshol nem feltétlen ismernél meg, nem feltétlen találkoznál vele. Például nemrégiben volt egy alapítványokat összehívó, bemutató rendezvény a székházban, az is baromi jó volt. Szóval sok olyan megmozdulás van, ami adhat az embereknek.