Tardi Zsolt

Adatmenedzsment
munkatárs

       

     

8 éve csatlakozott a Telekom ügyfélszolgálatához, a területen belül először bejövő ügyfélszolgálattal, később pedig sales-szel foglalkozott. Később szeretett volna cégen belül pályát váltani, ami idén nyáron meg is valósult, köszönhetően többek között a távmunka lehetőségének.

Hogy nézett ki ez a váltás a gyakorlatban?

Van egy pont, amikor el kell gondolkodnod azon, hogy hosszú távon mit szeretnél, mert a karrierváltás lehetősége idővel folyamatosan szűkül. Legalábbis én így látom. Ezért én is elkezdtem nyitottabb szemmel járni. A pandémia hozott sok rosszat az életünkbe, de nekem, vagy akár Telekom szinten, úgy látom, inkább nyitott egy ajtót, szabadabb lett az átjárhatóság. Korábban például azért nem volt lehetőség átigazolni máshova, mert azok a munkakörök, amik szimpatikusak voltak, Budapesthez kötődtek, Nyíregyházáról esélytelennek láttam a váltást. Az elmúlt két évben ezek a korlátok sokat lazultak, és ma már sokkal több a lehetőség azok előtt is, akik vidékről dolgoznának. Nálam úgy alakult, hogy kaptam egy ajánlatot egy olyan munkakörre, amihez hasonlóban régóta gondolkoztam. Megpályáztam, elnyertem, és most gyakorlatilag teljesen rugalmas munkaidőben dolgozom, akkor utazom Budapestre, amikor a munkaköröm miatt szükségét érzem és számomra megoldható.

Mit jelent neked a távmunka ebben a helyzetben?

Ez egy komoly kényelmi faktor, nem elhanyagolható, hogy az otthonod kényelméből keresel pénzt… ez mennyire jól hangzik, nem igaz? Az időhatékonyság nagy előny, családosként például nem kell hazamennem a munkahelyről, hogy aztán elmenjek a gyerekért, hanem egyből indulhatok érte a munkaidő végén. Távolabbról nézve a karrierváltás szempontjából is jól jön, hiszen a távmunkának hála én például egy teljesen más területre tudtam átevezni. A Telekomnál rajtad múlik a váltás, ha megvannak a kompetenciáid, akkor nem számít, hogy hol élsz, ha benned megvan az, ami éppen az adott pozícióban kell, akkor a Telekom megadja a lehetőséget.

Akkor nálad a karrierváltós rész játszik be inkább a távmunkával kapcsolatban, de a „kényelmi oldalát” hogyan értékeled?

Hogy „dolgozhatom-e távmunkában is, és ha igen, mennyit?” ma egy leendő munkavállalónak ugyanolyan alapvető kérdés, mint mondjuk az, hogy milyen cafeteriát fog kapni. Bárhova is szeretne az adott ember elhelyezkedni, a távmunka-lehetőség nagy behúzó erő. Kétéves a kislányom, a születése előtt jött a Covid, ami miatt ritka szerencsésnek érzem magam. Nem kellett reggel elmennem a munkába, hiszen mindig otthon voltam. Napközben, ha csak keveset is, de együtt tudtunk lenni, emiatt sokkal mélyebb a kapcsolatunk mint sok más „apa - gyerek viszony”, köszönhetően annak, hogy több időt tudtunk együtt tölteni a kezdeti időszakban.

Mekkora teher Budapestre járni időnként, és hogyan oldod meg?

Jó néha kiszakadni, kellenek a társas kapcsolatok, nem mondanám, hogy teherként élem meg. Néha visz egy plusz színt a munkába az, hogy egy kicsit feljövök a székházba, találkozom a kollégákkal. Munka után, ha időm engedi még el tudok intézni pár dolgot, elmegyek vásárolni vagy találkozom itteni barátaimmal, családdal.

Milyen telekomos juttatásokat szeretsz a legjobban?

Nehezen tudnék kiemelni egy dolgot, de például azt szeretem, hogy az otthoni telekommunikációs szolgáltatások költségét megspórolom, tehát az internet- és TV előfizetést, vagy akár a család mobil előfizetéseit is. Csúcseszközöket kapok a munkámhoz, nekem például ez is fontos. Sablonos dolog a cafeteriát meg a többi jól megszokott juttatást mondani, de igazából ezek is lényegesek.

Mi a legjobb része a telekomos létnek?

Az én sztorim jól bizonyítja, hogy telekomosként tényleg az lehetsz, aki lenni akarsz, ha vannak ambícióid, támogat a cég. Mindenki szeretettel fogad, biztat, segít. Nekem ez a legfontosabb. A napok változatosak, de a környezet mindig adott. Nem csukja rád senki az ajtót, ha megkeresed egy problémával. Mindenhol nyitottak a kollégák, bárkivel kommunikálsz, jó tapasztalataid lesznek, itt ilyen a légkör. Emberséges munkahely, és ami a legfontosabb, a Telekom lehet az önmegvalósítás terepe.