karrier-hero-tippek-01.jpgkarrier-hero-tippek-02.jpg
karrier-hero-magenta-bg.png

Így jelentkezz hozzánk

Milyen a jó CV? Hogyan készülj az első beszélgetésekre?

Egy telekomos toborzó kolléga kezei között havonta átlagosan 90 önéletrajz fut át, egy CV áttanulmányozásával pedig kb. 100 másodpercet tölt el, ami bőven a piaci átlag (6 másodperc) felett van! Ebből is láthatod, mennyire fontos az első benyomás, amit magadról mutatsz nekünk. Van egy rossz hírem: első benyomásból csak egy van. A jó hír viszont, hogy csak rajtad áll, milyen képet adsz magadról! Legyen szó önéletrajzról, vagy interjúról – segítünk!

Milyen legyen a CV-d?

Telekom karrier tippek, CV.

1. Az interjú otthon kezdődik!

Más tartalom és felépítés kell különböző szenioritású pozíciókra. Amennyiben vannak, korábbi tapasztalatiadat aszerint összegezd, mennyire relevánsak a kiszemelt új állásra. Ha friss munkaerő vagy, nyugodtan kezdd tanulmányaiddal és egyéb iskolai infókkal/projektekkel. Ehhez mérten 1-2-3 oldalas CV a nyerő.

2. A stílus maga az ember

Önéletrajzod megjelenése Téged tükröz. Ne legyen benne hejesírási hiba, tpyo, fogalmazz egyszerűen, a kész művet olvastasd át egy barátoddal is. Írj tapasztalataidról úgy, hogy az mások számára első olvasásra is egyértelmű legyen, a részleteket majd szóban kifejted. Figyelj a formázás egységességére, és hogy az elkészült önéletrajzodat .pdf-ként küldöd be! Az önéletrajz nyelvét igazítsd a meghirdetett pozícióhoz.

3. ,,Esküszik, hogy csakis az igazat, a színtiszta igazat…”

Csak olyan tapasztalatokról számolj be, amiket valóban magádénak tudsz! Ha már évek óta a fiókban porosodik a nyelvvizsgád, mert nem volt rá szükséged a korábbi munkahelyeden, semmi gond, de ezt jelöld is a CV-dben. Nem gond, ha valamiért szünetet tartottál, de figyelj rá, hogy tüntess fel minden korábbi munkahelyet – ha az nem szorosan kapcsolódik a szakmádhoz, akkor csak felsorolva azt.

4. Mosolyt kérek!

Rád bízzuk, hogy képpel, vagy anélkül készítesz CV-t, ne feledd, nem modellügynökség vagyunk. Ha viszont van egy szuper mosolygós portréd (ami nem selfie!), az lehetőleg friss legyen.

5. Ne csak te, a CV-d is naprakész legyen!

Kollégáink legtöbbször telefonon és e-mailben lépnek kapcsolatba veled, így fontos, hogy ezeket az adataidat (helyesen) tüntesd fel. A naprakészség persze a legutóbbi állásodat is érinti: ha éppen (már) szabadúszó vagy, azt is írd bele. Reméljük, nem sokáig leszel az! 😊

Hogyan készülj az intejúra?

karrier-tippek-interju.jpg

1. Az interjú otthon kezdődik!

Fontos, hogy legyen szó virtuális vagy személyes interjúról, már felkészülten gyere! Olyan CV-t küldtél be nekünk, ami alapján jobban meg szeretnénk ismerni téged. Az interjú előtt gondold át, hogy mikről és hogyan fogsz mesélni nekünk. Legyen szó a karrieredről, a pozícióról, a Telekomról - kérdésekkel, gondolatokkal érkezz!

2. Miért?

Arról, hogy minél szélesebb képet kapjunk rólad, nagyon sokat tehetsz! Mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy a korábbi tapasztalataid alapján szerinted miért Te vagy a legalkalmasabb a pozícióra. Emeld ki erősségeid, korábbi releváns tapasztalataid, amik alkalmassá tesznek téged!

3. Légy tudatos!

Fontos, hogy sosem tökéletes pályázót keresünk, mindenki tud a szakmájában jobb lenni. Mi ehhez keressük a legmegfelelőbb jelöltet. Mutasd meg, hogy megvan benned a munka iránti alázat, és nyitott vagy arra, hogy tanulj, mi ehhez mindent meg tudunk adni.

4. Mindig tudj példát mondani

Sokszor tapasztaljuk, hogy a jelölteknek nehezükre esik konkrét példákat hozni egy-egy állításukra. Pedig ez nagyon fontos, mert a korábbi jól sikerült gyakorlataiddal, vagy esetleg tanulságaiddal mutathatod meg igazán, milyen munkaerő is lennél számunkra.

5. Hogy érdemes? ,,Szépen, ahogy a csillag megy az égen.”

Legyen szó online, legyen szó személyes interjúról, élőben mindenképpen ekkor találkozunk egymással. Öltözz úgy, ami szerinted a leginkább segíti azt, hogy ez a találkozás a lehető legjobb legyen. Ne feszengj, ha nem az öltöny-nyakkendő/kosztüm a te világod, fontos azonban, hogy noha az utóbbi időben halványodik a határ, van átmenet az utcai és otthoni viselet között! 😊 Reméljük tudtunk segíteni abban, hogy minél jobb élménnyel gazdagodhass a magenta-interjúd után! Sok sikert!

Épp nem találtál neked való lehetőséget?

Kérj értesítést legfrissebb ajánlatainkról!

Állásértesítő beállítása

Van még kérdésed?

Lehet, hogy van is ismerősöd, aki tud válaszolni...

Egy gyors LinkedIn keresés, és kiderül, dolgozik-e nálunk ismerősöd.
Ha gondolod, kérdezz tőle!

Van Telekomos ismerősöm?