Segíts a tudósoknak!

Vadássz le minél több emléket az új Sea Hero Quest mobiljátékkal, és segíts a tudósoknak! Pár perc játékkal hozzájárulhatsz a demencia, vagyis a memóriavesztés kutatásához.

A Deutsche Telekom valamennyi európai vállalata, így a Magyar Telekom is bemutatja a „Sea Hero Quest” (a tenger hőse) elnevezésű új mobiljátékot, amely a szórakoztatás mellett nemes célt is szolgál.

A több platformon játszható mobiljátékot abból a célból fejlesztették, hogy elmélyítse a térbeli tájékozódásról meglévő tudományos ismereteket, illetve információval szolgáljon arról, hogy agyunknak ez a területehogyan működik.

A játék célja kifejezetten az, hogy létrejöjjön a világ legnagyobb, közösségi együttműködésre épülő adatbázisa a demenciakutatásának előmozdítására.

  • A jótékony célú kezdeményezés neves külföldi tudósok, kutatók, játékfejlesztők és a Deutsche Telekom Csoport együttműködésében valósul meg.
  • Ha 100 000 ember 2 percig játszik, ezzel több mint 50 évnyi laboratóriumi kutatásnak megfelelő adat jöhet létre.
  • A Magyar Telekom hazai szakmai partnerek bevonásával hívja fel a figyelmet a demencia elleni küzdelem fontosságára, és biztat mindenkit a tudományos kutatást segítő játék letöltésére.