iPhone 6s véletlenszerű kikapcsolás

Az Apple az iPhone 6s készülékek kis számánál azonosított egy akkumulátor problémát, ami miatt a 2015 szeptemberében és októberében gyártott iPhone 6s készülékek váratlanul kikapcsolhatnak. Ez ugyan biztonsági kockázatot nem jelent, de Apple vállalja, hogy az említett időszakban gyártott, véletlenszerű kikapcsolás hibával érintett 6s készülékeknél díjmentesen kicseréli az akkumulátort az aktiválástól számított 3 éven belül.

iphone_serial_new.png

Az érintett készülékek azonosítása, az akkumulátor csere folyamata:

- Hibajelenség: A készülék véletlenszerűen kikapcsol.
- Érintett készülékek:  meghatározott sorozatszámú iPhone 6s készülékek

A sorozatszám alapján el lehet dönteni, hogy a készülék érintett-e. A készülék menüjéből (Serial number)

Amennyiben a sorozatszámban 4-5. karakterek a Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH, akkor a készülék az alábbiak szerint kezelendő:

Az érintett készüléket ebben az esetben az Apple hivatalos budapesti szervizei kezelik, tehát az ügyfélnek oda kell eljuttatnia a készüléket. Javítás előtt a készülék adatait le kell menteni és ki kell kapcsolni a Find my iPhone-t.Az érintett készülékek esetében az Apple az aktiválástól számított három éven belül térítés mentesen kezeli a problémát.Ha a készülék sérült azt térítésesen meg kell javíttatni anélkül nem cserélik ki az akkumulátort.