Vedd le a házimunka terhét a válladról

Bár sajnos a szemét még nem viszi le magát, azonban vannak olyan eszközök, amik segítenek téged abban, hogy rendben tartsd a házat és annak minden lakóját!

A házimunkával több gond is van. Az első az – talán egyetértünk –, hogy el kell végezni. De talán nem is gondolnád, hogy a tényleges takarításnál és munkálkodásnál van rosszabb: a mentális terhelés, hogy folyton észben kell tartani és persze a bűntudat, amit akkor érzel, ha egy hetet kihagysz, és egyszer csak arra döbbensz rá, hogy szalad az egész ház. Nos, ideje letenni ezeket a terheket, és átruházni egy (vagy éppenséggel több) okoseszközre!

Kép leírása: okosporszívó

okosporszívó

SEHOL EGY PORSZEM!

Sokan úri huncutságnak tartják a robotporszívót, de valójában messze nem az. Ugyanis nem arról van szó, hogy kisujj eltartva, a kávét szürcsölve nem akarsz semmit se csinálni, amikor a robotporszívó dolgozik, hanem arról, hogy sokkal jobban optimalizálhatod a takarításra fordított idődet. Ez jelentheti például azt is, hogy míg a porszívó takarít, addig dolgozhatsz, moshatsz vagy akár vásárolhatsz is. De ha szeretnél, persze kávézhatsz is közben... Ráadásul ma már takarítási minőségben a legtöbb robotporszívó elég hasonló kvalitásokkal rendelkezik. Ha te megteszed azokat a szükséges lépéseket, például elpakolsz az útjából, rendszeresen karbantartod, akkor szuper társad lehet az otthonod rendben tartásában.

Kép leírása: házimunka okosan

házimunka okosan

GONDOSKODJ A KISÁLLATAIDRÓL IS OKOSABBAN!

Könnyen előfordulhat olyan, hogy nem érsz haza időre, vagy el kell utaznod, és a kiskedvenced otthon hagyod. Ilyen esetekben nem kell rögtön a szomszédot vagy egy rokont ugrasztani, létezik sokkal egyszerűbb és praktikusabb megoldás. A különféle okoseszközökkel például pontos etetési ütemterveket, etetési mennyiségeket állíthatsz be, az érzékelők figyelik a takarmánytartály állapotát, és hiány esetén fényjelzéssel hívják fel a figyelmet és az alkalmazáson belül is értesítést küldenek. Ha több napra kell elutazol a háziállatod nélkül, az étel mellett a friss vízellátás is okozhat gondot. Ma már létezik olyan eszköz, ami nemcsak a vizet cirkuláltatja a frissesség és az oxigéndúsítás kedvéért, de többrétegű szűrést is alkalmaz. Így az állatok szőrétől a különféle por-állagú szennyeződéseken át a klór- és szagmaradványokig mindennel elbánik, ami nem az ivóvízbe való.

HELLO, PLANTLADY/PLANTMAN!

A nyaralásokat nem mindenki várja kitörő lelkesedéssel. Sajnos nem ritka, hogy egy-egy növény feladja a küzdelmet a vízhiány következtében, ha szeretnél felelősebb növénygondozó lenni, ideje beruházni egy okos öntözőre. Manapság akár már számtalan eszköz közül választhatsz, amelyeket egyszerűen a telefonodról irányíthatsz, hogy mindenki ép bőrrel ússza meg a nyaralást!

Nézz körül, mi kell hozzá

További okoskiegészítők ›