Hogyan védd az otthonod?

5 dolog, amiben az intelligens biztonsági kamerarendszer a segítségedre lehet.

Ha elkötelezted magad a digitális otthontuning mellett, akkor az egyik legfontosabb célod valószínűleg a szeretteid és ingóságaid védelme. Az okos biztonsági kamerákat amellett, hogy szemmel tarthatod velük a családtagjaid és a házad akkor is, ha épp nem vagy a közelben, még egy sor más egyéb szituban is bevetheted! Lássuk, mik ezek!

Kép leírása: Hogyan védd az otthonod

Hogyan védd az otthonod

Kép leírása: kamerarendszer

kamerarendszer

5 DOLOG, AMIBEN AZ INTELLIGENS BIZTONSÁGI KAMERARENDSZER A SEGÍTSÉGEDRE LEHET

  1. Típustól függően nemcsak élő képet tud a kamera, hanem akár arra is alkalmas, hogy raktározza a felvételeket. Ez a funkció jól jöhet, ha például viharkár érte a házat, amíg te nyaraltál, a biztosítónak egyszerűen bemutathatod a felvételeket a kárrendezéshez.
  2. A kamerarendszer applikációján keresztül láthatod, mi történik a ház körül vagy a kertben. Te nyugodtan sürgölődhetsz odabent, míg a gyerekek kint játszanak, hiszen hála a kameráknak, a fél szemed mindig rajtuk lesz. De persze akkor is praktikus, ha a munkában vagy, netán elutaztál, a házad soha nem marad felügyelet nélkül.
  3. Az egyes modellekben meglévő kétirányú hang funkciónak hála, akkor sincs gond, ha a postás vagy a futár olyankor jön, amikor nem vagy otthon, ugyanis a kamerával könnyedén kommunikálhatsz vele. Megkérheted például arra, hogy helyezze a csomagot egy biztonságos helyre, neked pedig nem kell plusz köröket futnod miatta.
  4. Az okos kamerák egy halom hasznos funkcióval rendelkeznek, ilyenek például az éjjellátó mód, a mozgásérzékelő mód vagy éppen a lopásgátló riasztás. Mielőtt kiválasztanád a kamerádat, írj össze egy listát azokról a funkciókról, amelyekre feltétlen szükséged van, vagy kérd szakember segítségét!
  5. Ha a kamrarendszered kiegészíted más egyéb funkciókkal, még nagyobb biztonságban tudhatod az otthonod! Ruházz be egy okos-zárra, amivel akár adott időben beengedheted azokat, akiknek be kell jutniuk a lakásba, amikor te nem vagy otthon. Továbbá az ajtókat és ablakokat nyomásérzékelővel is elláthatod, így az applikáció rögtön jelzi feléd, ha valaki illetéktelen próbál meg bejutni rajtuk. De riasztó szirénákat, mozgásérzékelőt is beszerelhetsz.

+ TIPP

A kamerarendszert kifejezetten jó ötlet például a nyaralódban, a pincédnél vagy más egyéb, ritkán látogatott ingatlannál bevetni!

NE FELEDD!

A Telekom Digitális Otthontuning egy folyamat, aminek végén ott vár rád a minden szempontból biztonságos, praktikus, digitálisan felújított otthonod. Szerencsére nem kell azonnal beruháznod az összes készülékre, lépésről lépésre is kiépítheted a rendszeredet.