Megfelelő hőmérséklet és páratartalom minden esetben

Mindenre figyelünk az otthonunkban, a levegőre miért nem? - Legyen fellélegzés az otthon töltött idő az egész családnak!

Az ember annyi mindenre figyel az otthonában: legyenek szépek a bútorok, praktikus az elrendezésük, saját ízlés szerint legyenek kifestve a falak, megfelelő dekoráció gyönyörködtesse a szemet. Egyszóval: legyen minden a helyén. Sokszor azonban elfelejtjük azt, ami szem előtt. Ha az otthonunk pont olyan, amilyennek megálmodjuk, miért ne legyen tökéletes az is, amit belélegzünk? Miért pont a közérzetünkre ne figyelnénk oda azzal, hogy gondoskodunk a levegő hőmérsékletéről és minőségéről? Szerencsére a megfelelő hőmérséklet és páratartalom is könnyen menedzselhető a megfelelő okoseszközökkel.

Kép leírása: Megfelelő hőmérséklet és páratartalom

Megfelelő hőmérséklet és páratartalom

PENÉSZ A BABASZOBÁBAN?

A gyermek a legfontosabb az ember életében, mindenből a legjobbat adnánk neki. Teljesen érthető, ha megrémülünk, ha csúnya penészfoltok terjedését vesszük észre ott, ahol szemünk fénye alszik. A penész nemcsak csúnya, de meg is betegíthet, éppen ezért különösen fontos figyelni a páratartalomra. Egy jó hőmérséklet és páratartalom mérő jelez, és összekapcsolható más okoseszközökkel a megfelelő fűtés és hűtés érdekében – hogy pont jó legyen! A rossz minőségű levegő persze egyes tárgyak, élelmiszerek tárolásának sem tesz jót, szóval hosszú távon spórolhatunk is, ha figyelünk erre!

Kép leírása: Megfelelő hőmérséklet és páratartalom

Megfelelő hőmérséklet és páratartalom

FŐ AZ EGÉSZSÉG!

Ne bízzuk a véletlenre, hogy milyen a levegő odahaza, főleg, ha – ahogy egy ideje ez egyre inkább megszokottá válik - még a munkahelyünk is az otthonunk! Nem csak a túl magas pára, a túl száraz levegő sem tesz jót - tízből vajon hány ember mondja azt, hogy ő tudatosan gondozza az otthona levegőjét? Már arra is van lehetőség, hogy sterilizált vízzel párásítsunk, ahogy léteznek olyan légtisztítók is, amelyek önállóak, automatizálhatók, a szokásainkhoz, napi rutinunkhoz alkalmazkodik, nekünk csak élvezni kell a jó levegőt. Főként, hogy a kellemetlen szagokat is el tudják már tüntetni a mindennapjainkból ezek az okoseszközök.

Kép leírása: Megfelelő hőmérséklet és páratartalom

Megfelelő hőmérséklet és páratartalom

NEM ELÉG SZELLŐZTETNI

Hiába túl száraz a levegő vagy éppen óriási a páratartalom, sokszor nem elég, ha kitárjuk az ablakokat. A nyári szezonban szúnyogháló nélkül kitesszük magunkat annak, hogy repkedő rovarokkal lesz tele a lakásunk, de nem szabad felednünk azt sem, hogy sokszor kifejezetten rossz a levegő minősége, és ez a jelenség már nem csak a nagyvárosokban élőket érinti. Az okos légtisztítók megszabadítanak a szennyező anyagoktól, és az allergiások is nyugodtabban alhatnak, hiszen az allergénekkel is elbánnak. De a rossz alvók is kipihentebbek lesznek, ha jó a levegő a lakásban, ezáltal hosszú távon az egészségednek is jót tesz!

ÉSZREVÉTLENÜL TESZIK A DOLGUKAT

Az okos hőmérsékletfigyelők együtt tudnak dolgozni a légkondival és a fűtőtesttel, és intézkednek, ha hűtésre vagy fűtésre van szükség, sőt a párásítót is utasíthatják. Ráadásul egy ilyen eszköz alig fogyaszt energiát, ezzel sem lesz gyakran gondunk. Vannak kifejezetten halk készülékek, nem kell félnünk attól, hogy megzavarják bárki álmát.

Nézz körül, mi kell hozzá

További okoskiegészítők ›