Válaszd az intelligens nyomkövetőt 

Tárgyaid nyomon követése egyszerűen: a nyomkövetők időt és bosszúságot spórolnak neked

Az intelligens nyomkövető nem más, mint egy mini IoT eszköz, amelyet egy tárgyhoz, például pénztárcához, kulcshoz vagy akár a bőröndödhöz csatlakoztathatsz. Ha elveszik az adott tárgy, a telefonod kommunikálni tud a nyomkövetővel, te pedig pillanatokon belül megtalálhatod. A folyamat pofon egyszerű: csak nyisd meg a telefonodon a nyomkövető alkalmazását, válaszd ki, amit épp nem találsz, és várj a jelre. Modelltől függően a nyomkövető hang vagy rezgés formájába, esetleg GPS jel segítségével tájékoztat arról, hol találod a keresett tárgyad.

"Már megint eltűnt a kulcsom!"

Ugye ismerős?! Mindannyian késtünk már le meetinget, villamost, randit azért, mert a fránya lakáskulcsnak / pénztárcának / jogosítványnak nyoma veszett. Ha nem szeretnél lemaradni az életedről, akkor hagyd a keresgélést másra. Helyezz el egy okos nyomkövetőt a gyakran használt tárgyaidon, és találd meg őket pillanatok alatt. Akkor is, ha a táska mélyén, a hűtőben vagy épp a bal kezedben lapulnak.

Melyik típust válaszd?

Bármely Bluetooth alapú eszköz hasznodra lesz, ha szeretnéd elkerülni a felesleges keresgélést! Csekkold le, hogy mit tud az eszköz, és egyeztesd az igényeiddel!

"Fontos ez a csomag, remélem nem veszik el útközben..."

Rémálomba illő jelenet, hogy a csomagod a reptéren vagy a csomagküldő szolgálatnál egyszerűen felszívódik. Szerencsére van mód, hogy elkerüld a hasonló szitukat: egy intelligens nyomkövető nem hagyja, hogy szem elől téveszd a dolgaid, akkor sem, ha te épp messze vagy tőlük!

Melyik típust válaszd?

Ha értékes csomagot továbbítasz, akkor egy nagy hatótávolságú nyomkövető jó választás lehet, azaz a SIM/eSIM típusú nyomkövető lehet a megoldás.

"Keressük: Cirmit"

A kisállatok gyakran elkóborolnak otthonról vagy egy-egy erdei kirándulás alatt. Ilyenkor gazdiként marad a remény, hogy valaki megtalálja, visszahozza, vagy az állat magától hazatalál. Van egy jó hírünk! Nem kell többet aggódnod a kedvencedért, ha felszereled egy intelligens nyomkövetővel, aminek segítségével szinte gyorsabban megtalálhatod, mint ahány másodperc alatt kimondod a nevét!

Melyik típust válaszd?

A Bluetooth-os smart tagek segítenek megtalálni kisállatod, sőt, vannak modellek, amelyek akkor is elvezetnek kedvencedhez, ha távol van a nyomkövető hatókörén, offline állapotban is a nyomára bukkanhatsz!

6 tech tipp, ami segít a választásban

 1. A nyomkövetőket működésük szerint két típusba sorolhatjuk:

  Vannak a bluetooth-os és a SIM-kártyás készülékek. Előbbi hosszú üzemidejű, de kicsi a hatótávolsága, utóbbi maximum néhány hetes üzemidővel működik, de nagy hatótávban is bemérhető.
 2. Figyelj a választáskor, hogy:

  A készülékek többsége elemmel működik, de léteznek áramforrásról tölthető modellek is.
 3. A nyomkövetők nem tárolják a helyadatokat:

  Amik alapján rátalálhatunk a keresett tárgyra, így nem kell attól félned, hogy illetéktelenek kezébe jut, hogy mikor merre jártál.
 4. Nem kell félned, hogy az intelligens nyomkövető gyorsan lemerül!

  A bluetooth-os verziók a Bluetooth Low Energy-t (BLE) használják, így nem kell folyamatosan újratölteni őket, sőt, nem merítik le a telefonodat sem.
 5. A GPS-es nyomkövetők esetén aktív és passzív nyomkövetőket különböztetünk meg.

  Az aktív valós idejű adatot küld a felhasználónak, a passzív pedig egyszerűen tárolja a GPS adatokat, amelyeket később vissza lehet nézni. Tiszta James Bond!
 6. SIM-kártyák nyomkövetőknél:

  Ne felejts szolgáltatás díjcsomagot választani, anélkül ugyanis nem tudod használni az eszközt.