Telekom WiFi Extra varázsló

Segítünk megtalálni a neked való Telekom WiFi Extra szolgáltatást


Mekkora területen használod otthonodban a Wi‑Fi-t?


Tippek a tökéletes Wi‑Fi élményért

Mutatunk néhány ötletet, amik segíthetnek, hogy otthonodban jobb legyen a Wi‑Fi élmény.

A Wi‑Fi jelek minőségét általában több dolog is befolyásolja egyszerre. Fusd át ezeket, és javíts rajtuk, ha van rá lehetőséged.

Régi és elavult Wi‑Fi-t közvetítő berendezések, nagy lakótér, bonyolult lakásalaprajz és a Wi‑Fi jeleket megakadályozó anyagokból épített falak mind befolyásolják a Wi‑Fi jel haladását, és ez még távolról sem a teljes lista, ami hatással lehet a hálózati élményre.

Összeállítottunk néhány tippet arról, hogy miként érhetsz el jobb Wi‑Fi élményt otthonodban, és arra is adunk megoldást, ha a Wi‑Fi-t stabilan és a lakás minden helységében szeretnéd a jövőben élvezni.

A Wi‑Fi jeleket erősségét és terjedését leginkább ezek az anyagok és berendezések akadályozzák, csökkentik.

Ha a Wi‑Fi routert távolabb tudod helyezni ezektől az anyagoktól és berendezésektől, máris könnyebben érheti el a Wi‑Fi jel azokat a helyeket, ahol használnád.


Az üveg visszatükrözi a jeleket, csakúgy, mint a csempe, a tükrök és a rozsdamentes acél.

Konyha és fürdőszoba falaiban található csövek zavarják, rontják a Wi‑Fi jeleket. Ugyanígy, ha falfűtéses az otthonod, a falakban futó víz a Wi‑Fi jelek terjedését akadályozza.

Bizonyos készülékek, amelyek szintén jeleket adnak ki, zavarhatják a Wi‑Fi-t. Ilyenek lehetnek például a mikrohullámú sütő, a vezeték nélküli kapunyitó, csengő.

A jó helyek a magasban vannak

Sokan teszik a routert a TV-hez közel, leginkább a TV szekrénybe, zárt ajtó mögé. Innen igazán kihívás egy lakást beteríteni Wi‑Fi jellel.

Gondolj úgy a Wi‑Fi jeladódra, mintha az egy kör középpontja lenne és onnan terítené be az otthonodat.

Ha jó helyet keresel a routernek, akkor nem zárod szekrénybe; hagyd, hogy a jelek eljussanak minden irányba, mint egy lámpaizzó fénye. Próbáld meg minimum 80 centi magasra helyezni a Wi‑Fi-t szóró eszközt, így a Wi‑Fi jel jobban tud terjedni, neked pedig jobb minőségű vezeték nélküli hálózatod lesz otthon.

Egyenesen át!

A Wi‑Fi nélküli pontok létrejöttét leginkább a lakás falai okozzák. Minél több és vastagabb fal van az otthonodban, annál gyengébb Wi‑Fi jelre számíthatsz.

Ha meg tudod oldani, keress a Wi‑Fi jeladódnak olyan helyet, ahonnan közvetlenül tudja a Wi‑Fi jeleket sugározni, anélkül, hogy falakba ütközne.

Egyszóval segítsd a Wi‑Fi-d, hogy lehetőleg minél kevesebb falba ütközzön, és lássa, merre haladjon!

Védd a Wi‑Fi-d!

A nem megfelelő Wi‑Fi jel gyakran abból adódik, hogy egyszerre túl sok eszköz használja, vagy egy-két felhasználó hatalmas fájlokat tölt le vagy fel a hálózaton.

Az alap jelszóbeállítás véd, de ha még soha nem állítottál be magadnak saját Wi‑Fi jelszót, vagy már túl sokszor megadtad másoknak, változtasd meg. Ellenőrizd, hogy megfelelően véded-e a Wi‑Fi-d, hiszen az otthonod és az adataid biztonsága múlhat rajta.

Nézd át az eszközeidet, amivel netezel

Korlátozhatja a Wi‑Fi élményt a számítógéped, laptopod hálózati kártyája, amely, ha elavult, nem tud nagy sávszélességet biztosítani.

Ellenőrizd a böngésződ beállításait is, és azt is, hogy a számítógéped érzékeli-e az 5 GHz-es sávban érkező Wi‑Fi jelet.
Ha eszközeid nem megfelelőek, próbáld őket kicserélni a nagyobb sebesség és stabil internet hozzáférés érdekében.

Tovább a készülék beállítási segédlethez

Válassz Wi‑Fi csatornát

Wi‑Fi routered nem csak egy frekvencián közvetít jeleket. Ha nem vagy elégedett, próbáld ki, hogy megváltoztatod az addig használt frekvenciát. Az 5 GHz-es hálózat erősebb jeladásra képes, de kisebb távolságban, míg a 2,4 GHz-es hálózat nagyobb területen fog Wi‑Fi jelet küldeni, kisebb erősséggel.

Sokszor a szintén Wi‑Fi-t használó eszközök zavarják meg a netezés élményét, amelyekkel ugyanezen a hálózaton osztozol. Lehet ez egy vezeték nélküli hangfal is. Érdemes kipróbálnod, hogy nálad hogy működik jobban.

Telekom WiFi Extra

A Telekom WiFi Extrát ajánljuk azoknak, akik a megbízható és a lakásban mindenhol elérhető Wi‑Fi élményt szeretnék otthonukban.

A Telekom WiFi Extra lehetővé teszi, hogy stabil hálózaton a lakás teljes lefedésével internetezz, bármely helységben is vagy. Ha pedig arra szeretnéd használni, hogy IPTV-d hálózati kábel – és falfúrás mentes legyen, ez az eszköz lehetőséget ad arra is. Ráadásul, ha a megoldás nálad nem megoldás, pénz-visszatérítési garanciát kínálunk

Tudj meg többet a Telekom WiFi Extráról

Telekom WiFi Extra készülék műszaki paraméterei

Megnézem