Segítünk

A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelet, és az azt módosító 138/2021. (III. 23.), 204/2021. (IV. 29.) és 271/2021. (V. 21.) Korm. rendeletek alapján

  • a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok – igényük bejelentése esetén – ingyenes helyhez között internetszolgáltatásban részesülnek a digitális munkarend fennállása alatt 2020. novemberétől kezdődően hatszor 30 napra.
  • az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményben digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményben digitális munkarendben tanító pedagógusok – igényük bejelentése esetén – ingyenes helyhez között internetszolgáltatásban részesülnek 2021 márciusától kezdődően háromszor 30 napra, de legfeljebb a digitális munkarend fennállásának idejére.
    Mivel 2021. május 10-től az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások is visszatértek a jelenléti oktatáshoz a digitális munkarend fennállásának ideje 2021. május 9-ével megszűnt.

Jogosult a kedvezményt úgy kaphatja meg, ha:

telekom_otthoni_szamlaminta_es_oktatasi_azon
  • igényét veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések fennállása alatt regisztrálja a Telekom felületén, és szolgáltatása már a digitális munkarendet megelőzően működött, vagy a digitális munkarend fennállása alatt létesítésre került. A digitális munkarend fennállásának ideje 2021. május 9-ével megszűnt, tehát ezen dátum után létesített szolgáltatásokra nem tudjuk biztosítani az ingyenességet.
  • igényét korábban regisztrálta a Telekom felületén, és a kedvezmény biztosításáról már megerősítő SMS-t kapott – ez esetben a jogosultnak további teendője nincs.

A kedvezményt kizárólag a szolgáltatás létesítésétől kezdődően, a ténylegesen szolgáltatásnyújtással érintett időszakra kiterjedően érvényesítjük, azt legkésőbb a regisztrációt követő hatodik hónapban kibocsátásra kerülő számlában biztosítjuk!

Jogosult a lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye szerinti helyek közül egy jogosultság alapján csak egy helyen, egy internet hozzáférésen veheti igénybe az ingyenességet.

ico_dokumentum-84.svg

Tekintettel arra, hogy Koronavírus okán kihirdetett veszélyhelyzet megszűnt, az ingyenes helyhez között internetszolgáltatásra történő regisztrációra 2022. június 30. éjfélig volt lehetőség.

A Telekom mindent megtesz azért, hogy a veszélyhelyzet alatt is stabil, megbízható vezetékes- és mobilszolgáltatásával segítse a kapcsolattartást, valamint a vállalkozások működését.

A szolgáltató kiemelten odafigyel hálózata karbantartására, szükség esetén extra kapacitásbővítést hajt végre, ahol lehetséges.