seniorokosora-googleplay.svg
seniorokosora-appstore.svg

Csatlakoztasd Wi-Fi Extra eszközödet a Telekom Homeboxhoz (modem),
majd helyezd el megfelelően az otthonodban!

Ez a folyamat maximum 30 percet vesz igénybe.
Az új Wi-Fi 6e képes Telekom Wi-Fi Extra rendszer beüzemelése előtt
távolítsd el az otthoni hálózatban lévő Mesh eszközeid, vagy Wi-Fi jelismétlőidet.

1. Csatlakoztasd eszközödet a modemhez

A csomagban mellékelt Ethernet kábellel csatlakoztasd a Mesh eszközt a modemhez. Az Ethernet kábelt a Mesh eszköz kék színű csatlakozójához (2.5G LAN1) és a modem 2.5G LAN csatlakozójához csatlakoztasd.

Az a Telekom Wi-Fi Extra eszköz, amelyiket a modemhez csatlakoztattál, lesz a Wi-Fi Mesh hálózat vezérlője, ez kerül vezérlő módba. Minden további Telekom Wi-Fi Extra készülék, amelyet csatlakoztatsz a Mesh hálózat egy-egy végpontja lesz.

2. Dugd be a konnektorba

Helyezd áram alá a Telekom Wi-Fi Extra eszközt és várd meg, hogy a Power, a LAN1, a 2.4GHz, az 5GHz, a 6GHz LED-ek folyamatosan zölden, az Internet LED pedig folyamatosan kéken világítsanak az eszközön.

Ezzel beállítottad a Mesh vezérlő eszközt.

3. Kapcsold be a következő párosítani kívánt eszközt

A következő lépésekben párosíts további Telekom Wi-Fi Extra készülékeket.

Helyezd a másik Telekom Wi-Fi Extra eszközt a Mesh vezérlőtől kb. 3 méterre (ez még nem a végleges helye lesz, az eszközök párosításáig kell, hogy ilyen távolságban legyenek), majd helyezd áram alá.

Ez a Wi-Fi Extra eszköz egy Mesh végpont lesz.

4. Üzemeld be a Mesh végpontot

Várd meg, hogy a Mesh végponton az Internenet, a 2,4GHz és az 5GHz LED lassan zölden villogjon, a 6GHz LED pedig zölden világítson.

Ezzel beüzemelted a Mesh végpontot.

5. Párosítsd a Mesh végpontot a vezérlővel

Most a Mesh vezérlő és a Mesh végpont összepárosítása következik.

Nyomd meg a Mesh vezérlőn a WPS gombot, amíg a WPS LED zölden kezd villogni. Ezután nyomd meg röviden a WPS gombot a Mesh végponton is. Ekkor a Mesh végponton a WPS LED zölden kezd el villogni. Ezzel az eszközök párosítása elkezdődött.

6. Várd meg, amíg a Mesh eszközök kapcsolódnak

Körülbelül 3-4 percet kell várni, amíg a Mesh eszközök kapcsolódnak egymáshoz. Közben a LED-ek villogni fognak, ami a normál folyamat része.

Ha párosítás megtörtént, az Internet LED a Mesh vezérlőn egyenletesen kéken, míg a végponton zölden fog világítani. Ezzel a Mesh hálózat használatra kész. Most már csak a Mesh végpont helyét kell megtalálni.

7. Helyezd el a Mesh végpontot

A Mesh végpontot most vidd a végleges helyére, és ott helyezd áram alá. Az eszközöket helyezd el úgy, hogy a lakás teljes területét minden irányban, egyenletesen lefedhesse a Wi-Fi jel, ezért az eszközöket ne zárd szűk helyre, ne takard le, és ne helyezd nagyfeszültségű eszköz mellé. Emellett a nagy kiterjedésű fém felületek is akadályozzák a Wi-Fi jel terjedését, ilyen például a TV vagy a hűtő. Lehetőleg tedd 1-2 méter magasságba.

Itt már nem kell újra párosítani az eszközöket, csupán győződj meg arról, hogy az Internet, a 2,4GHz, az 5GHz és a 6GHz LED-ek zölden világítanak.

8. Kapcsold ki a Wi-Fi-t a modemen

A jobb lefedettség és a zavarmentesebb működés érdekében javasoljuk, hogy a Telekom Homebox eszközödön (modem) kapcsold ki a Wi-Fi-t a Wi-Fi ikonnal ellátott nyomógomb segítségével. Így a vezetékes internet a most kialakított Mesh hálózaton fogja szórni a Wi-Fi jelet.

keszen_vagy.svg

Készen vagy!

További Mesh végpont csatlakoztatásakor ugyanezeket a lépéseket kell
megismételni a 3. ponttól kezdve. Az alább leírtak szerint a Telekom
WiFi Extra (Kaon) mobilalkalmazás segítségével is lehetséges további
eszközök csatlakoztatása.

Amennyiben eszközeid beüzemelésével kapcsolatban további segítségre lenne szükséged,
mindennap 8 és 20 óra között díjmentesen hívható 06-80/40-40-50 telefonszámon
szakértőink készséggel állnak rendelkezésedre!

Egyéb ügyfélszolgálati elérhetőségeinkről tájékoztatást itt olvashatsz.

Áramszünet vagy hiba esetén

Ha azt tapasztalod, hogy nem működik a Wi-Fi, akkor kapcsold ki a modemet és az összes Wi-Fi Extra mesh eszközt. Először a modemet kapcsold be, és várd meg, míg az internet/online led kivilágít. Ez után kapcsold vissza a Mesh vezérlő eszközt, majd az összes többi Mesh eszközt is. Ezzel az újraindítással helyreáll a Mesh hálózat.

Hibakezelés