Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

GoodID azonosítás a Magyar Telekomnál

Mi ez a GoodID?

A GoodID egy többfunkciós digitális irattárca, amelyben te magad kezelheted és oszthatod meg a személyes adataidat, hogy bármilyen szolgáltatást gyorsan, egyszerűen és biztonságosan használhass.

A GoodID alkalmazást a hazai eSzemélyi, a japán útlevél és a román egészségügyi kártyák chipjének fejlesztője, az ID&Trust Kft. készítette. A cég megfelel a legszigorúbb katonai szintű biztonsági előírásoknak, emellett a GoodID a Magyar Nemzeti Bank távoli ügyfél-azonosítással kapcsolatos rendelete szerint auditált.

Mire használhatod?

 • Biztonságosan rögzítheted és tárolhatod a személyes okmányaidat és törzsvásárlói kártyáidat.
 • Távolról azonosíthatod magad a Telekomnál és más szolgáltatóknál.
 • Elektronikusan írhatsz alá dokumentumokat, például szerződéseket vagy nyilatkozatokat.
 • Jelszó nélkül beléphetsz weboldalakra, ahol elérhető a GoodID belépés.
 • Tárolhatod benne az elektronikus jegyeidet, amelyekkel különböző eseményekre léphetsz be.

Mi ez a GoodID-s azonosítás?

Vannak olyan ügyintézések (pl. előfizetői cím módosítás) a Magyar Telekomnál, ahol szükséges, hogy biztosak legyünk abban, hogy veled egyeztetünk az ügyintézés során. Korábban ilyen esetekben sajnos meg kellett kérjünk arra, hogy fáradj be egy üzletünkbe, ahol ez az azonosítás csak személyesen tudott megtörténni. Most viszont lehetőség nyílik arra, hogy egy partnerünk, a GoodID segítségével ezt az azonosítást távolról, digitális, online eszközökkel is el tudjuk végezni. Tehát ennek segítségével, a telefonos ügyintézés során a GoodID segítségével azonosíthatjátok magatokat.

Hogyan működik a GoodID-s azonosítás?

Kollégánk a telefonos ügyintézés során, ha az ügyintézés megkívánná a személyes azonosítást, fel fogja ajánlani Neked, hogy digitálisan azonosíthasd magad. Ehhez el fogja kérni az e-mail-címedet, ahová elküldi a digitális azonosítás indításához szükséges linket. Az azonosításhoz használni kell majd a GoodID app-ját ( ha még nincs ez az app a telefonodon, akkor az e-mail-ben küldött linkre kattintva először letöltheted az app-ot a telefonod alkalmazás boltjából), amiben az azonosítást el tudod majd végezni. Kollégánk látni fogja a saját számítógépén, hogy sikeresen el tudtad-e végezni a digitális azonosítást.
A digitális ügyfélazonosítás nem kötelező és csak okostelefonnal működik!

Csak akkor indítjuk el ezt a folyamatot, ha ezt Te is szeretnéd és ebbe beleegyezel. Viszont, ha nem szeretnél ebben részt venni, akkor elképzelhető, hogy az általad elintézendő ügyet csak egy üzletünkben fogjuk tudni megoldani.

A GoodID-s azonosítással kapcsolatos Telekomos adatkezelési tájékoztatónkat itt találod:
Telekom adatkezelési tájékoztató GoodID-s azonosításhoz

Hogyan azonosíthatod magad a GoodID-val?

 1. Az ügyintéző a veled folytatott telefonbeszélgetés során megkér a személyazonosságod igazolására.
 2. Elküld az e-mail-címedre egy levelet, amelyben az „Azonosítom magamat GoodID-val” gombra kattintással indítod el a folyamatot.
 3. Ha az okostelefonodra még nincs telepítve a GoodID, úgy a gombra kattintva az alkalmazásboltba (Google Play, AppStore) jutsz, ahonnan le tudod tölteni a mobilalkalmazást. Az első lépések után megjelenik a Magyar Telekom szolgáltatói kérése a személyazonosságod ellenőrzésére.
 4. A GoodID végigvezet a fényképes személyazonosító okmányod és a szelfi rögzítésén.
 5. Az „Adatok elküldése a szolgáltatónak” lépéssel nyugtázod a biztonságosan rögzített adatok továbbítását a Telekomnak.
 6. Az ügyintéző ellenőrzi a személyazonosságodat.

A GoodID-s azonosítás lépései

telefon

telefonos egyeztetés

e-mail

e-mail kiküldése GoodID linkkel

GoodID app

GoodID app letöltése indítása

 azonosítás

azonosítási folyamat indítása

igazolvány

igazolvány fényképezése, selfi készítése

adatok

adatok elküldése a Telekomnak

Többet szeretnél tudni a GoodID-ról?

Ha kérdésed van a GoodID digitális irattárca működésével vagy biztonságosságával kapcsolatban, ezen az oldalon találod a legfontosabb tudnivalókat.

Többre vagy kíváncsi? Keresd fel a GoodID oldalát!