Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!
Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hol találom meg és hogyan pótolhatom az elveszett szerződéskötési dokumentumokat és a jótállási jegyet?

Online rendelések esetében, a készülékkel együtt már nem küldünk vásárláshoz kapcsolódó, papír alapú dokumentumokat (szerződés, jótállási jegy, számla).

Az online, teljesített státuszú megrendelések esetén - belépést követően - az online ügyfélszolgálatunkon, a "Dokumentumok" menüpont alatt bármikor megtekintheted, elmentheted, kinyomtathatod ezeket. A kiválasztott dokumentumot a megnevezése mellett található "Letöltés" gombra kattintva nyithatod meg.

A dokumentumok a felületen PDF formátumban érhetőek el, ezért azok megnyitásához szükséges valamilyen PDF-fájlmegjelenítő segédprogram (pl. Adobe Reader) telepítése.

A dokumentumokat a megnyitás után szükség esetén bármikor ki is nyomtathatod, illetve azokat célszerű a saját eszközödre is lementened az egyszerűbb hozzáférés és visszakereshetőség céljából.


Telekom üzleteinkben készült elektronikus iratok hiteles, fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott dokumentumok, amelyek csak elektronikus formában hitelesek.


A személyes vásárlásnál a jótállási jegy elvesztése esetén nincs lehetőség annak pótlására.

A készülék meghibásodása esetén, az előfizető személyes okmányaival, és az eszköz sorozatszámát (15 jegyű IMEI szám) is tartalmazó vásárlási számlával tud intézkedni a márkaszervizekben.

Ha nincs vásárlási számlád az online felületen, akkor az díjmentesen pótolható:

A vásárlási számlát (vagy egyéb igény esetén a szerződésmásolatot) az adatok (név, cím) azonossága esetén minden esetben postai úton továbbítjuk előfizetőnk számlaküldési címére.

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 7.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!