2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan tilthatom le a készüléket és a SIM-kártyát, lopás vagy eltűnés esetén?

Készülék letiltása, készülékbiztosítás - kárrendezés

A készülék letiltására csak írásban, vagy személyesen Telekom üzleteinkben van mód a tulajdonos saját kezű aláírásával ellátott kérése alapján, a 15 jegyű IMEI szám (Dual SIM-es készülék esetén mindkét IMEI szám), és a letiltás okának feltüntetése mellett. A készülék letiltása 1 munkanapon belül történik meg.

A személyes ügyintézéshez honlapunkon időpontot is foglalhatsz a Hozzád legközelebb eső üzletünkbe, így minimálisra csökken a várakozási idő.

Ha a letiltást levélben kéred, ezt az alábbi elérhetőségek egyikére továbbíthatod:

  • email-ben, szkennelt csatolmányként elküldve az előfizető saját kézjegyével ellátott levelet,
  • faxon a +36 (1) 265-9511 számra.

Külföldről a készülék letiltását szintén e-mailben vagy faxon kérheted. Lopás esetén a helyi rendőrségen szükséges a feljelentést megtenned.

Eltulajdonítás esetén a rendőrségi feljelentés után a hatóság teszi meg a további szükséges lépéseket, Társaságunk semmilyen információt nem tud kiadni a készülék állapotáról.

Amennyiben rendelkezel készülékbiztosítással, a kárrendezés folyamatáról ide kattintva tájékozódhatsz.


Kártyaletiltás és SIM-kártya pótlása annak elvesztése, illetve eltulajdonítása miatt

Amennyiben havi díjas előfizetéssel rendelkezel, a SIM-kártya felfüggesztését leggyorsabban telefonon kérheted.
Ehhez egy másik készülékről hívd fel a 1414-es telefonszámunkat (Hogyan kommunikáljak Vandával?).

Külföldről a havi díjas SIM-kártya letiltását leggyorsabban a +36 (1) 265-9210 vezetékes telefonszámunkon kezdeményezheted.

Emellett e-mail küldéssel - a "Módosítás, Megrendelés/Készülék letiltás (IMEI letiltás)/Visszakapcsolás" kategóriát választva - is kérheted a tiltást, melyhez kérjük, csatold az előfizető saját kezű aláírását tartalmazó szkennelt igényt is.

A havi díjas SIM-kártya pótlását az előfizető személyesen kérheti üzleteinkben.

A SIM-kártya pótlás egyszeri díja lopás illetve feltételezett eltűnés esetén bruttó 4500 Ft/SIM/alkalom. A felfüggesztés havi díja (amelyet időarányosan számlázunk, és függ a díjcsomagod típusától) aktuális havi díjas díjszabásunkban található.

Domino SIM-kártya letiltására csak kártyapótlással együtt van mód (külön letiltás nem kérhető), szintén üzleteinkben, melynek díja aktuális Domino díjszabásunkban található. A kártyapótlás után a hívószám, és a korábbi SIM-kártyán meglévő egyenleg, szolgáltatás, és díjcsomag is megmarad.

A kártya pótlását kizárólag az előfizető személyesen kérheti. A gyors ügyintézéshez honlapunkon időpontot is foglalhatsz a Hozzád legközelebb eső üzletünkbe, így minimálisra csökken a várakozási idő.

Utoljára frissítve: 2022. június 10.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!