2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mi a "Második Orvosi Vélemény"?

A Második Orvosi Vélemény lényege, hogy a páciens egy független, tapasztalt, nagy szaktudású szakorvoshoz fordulhat segítségért, amikor egy betegség gyanúja felmerül, vagy esetleg már folyamatban van a gyógyulás.

A fejlett országokban, így Nyugat-Európában, Kanadában és az Egyesült Államokban is ez egy rendkívül gyakori és népszerű megoldás. Az elsődleges diagnózist felállító orvos szakvéleménye után joggal merülhetnek fel kételyek. Ez egy természetes, és érthető reakció: a beteg a rázúduló információk döntő részét nem érti, ezért kénytelen vakon megbízni a kezelőorvos álláspontjában. Ez azonban nem mindig célravezető.

A betegnek jogában áll egy másik, független orvos véleményét is kikérni. Ez a második véleményhez való jog. A második vélemény tehát egy kontroll, egy új és könnyen értelmezhető nézőpont, egy másik szakértő véleménye a beteg egészségügyi leleteiről, hogy biztos legyen a megfelelő kezelésben – hiszen több szem többet lát!

A Második Orvosi Vélemény tartalmazza:

 • a beteg kórtörténetét,
 • a feltett kérdéseket,
 • a kiválasztott szakértők személyes adatait,
 •  a szakértői válaszokat,
 •  a szakértők életrajzát,
 • elérhetőségét, és
 • a szakvéleményükben megjelölt szakirodalmi hivatkozásokat.

A szakvéleményt a páciens igény szerint elektronikus, vagy nyomtatott formában kapja meg.

A Második Orvosi Véleményt az ügyféltájékoztatóban szereplő telefonszámon igényelheted. Ahol az Advance Medical szakértő orvosai fogadják hívásod munkanapokon 08:00 és 20:00 óra között.
Az automata telefonközpont először tájékoztat a hangrögzítés tényéről, majd megtörténik az azonosítás, ami alapján ellenőrzik, hogy valóban jogosult vagy-e a szolgáltatásra (név, születési dátum vagy egyéb egyedi azonosító adat).

Amennyiben nem szerepelsz az adatbázisban, azaz nem vagy jogosult a szolgáltatás igénybevételére, a szolgáltató megtagadhatja a válaszadást.

A sikeres azonosítást követően az orvos felméri pontos igényed, a beszélgetés alapján összegzi a kórelőzményt. Ezután írásos engedélyt kér tőled a Második Orvosi Vélemény eljárásának megkezdésére, illetve bekéri a szükséges orvosi információkat (leletek, felvételek, minták, stb.). Ezt követően telefax, e-mail vagy futárposta útján el kell küldened az írásos engedélyt, illetve a bekért információkat, leleteket az Advance Medical számára.

Amennyiben további konzultáció szükséges a Második Orvosi Vélemény felállításához, úgy az orvos fel fog keresni a megadott elérhetőségeken.

A Második Orvosi Véleményt igénybe veheted:

 • Súlyos műtétek kapcsán, ha az alkalmazott kezelés nem hozta meg a várt eredményt.
 • Életet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
 • Súlyos mellékhatással fenyegető kezeléseket megelőzően esetén.
 • Ritka betegségeknél.
 • Bizonytalan diagnózis kapcsán.
 • Különösen költséges beavatkozások előtt.

A szolgáltatást nyújtja:

A barcelonai székhelyű Advance Medical közel 5000 szakorvosból álló nemzetközi szakértői hálózatot tart fenn, ami szakvéleményt tud adni a legbonyolultabb esetekben is.

A szakorvosok 5 kontinensről, a világ számos országából származnak. Kiválasztásuk objektív kritériumok alapján történt (szakmai tapasztalat, tudományos kutató munka, publikációk) azzal a céllal, hogy
minden szakterület legjobbjait egyesítő szakorvos hálózat jöjjön létre, és minden
esetet az adott szakterület legkiemelkedőbb szaktekintélyei válaszoljanak meg.

Utoljára frissítve: 2022. április 25.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!