GYAKORI KÉRDÉSEK

A hűségidőm még nem járt le, de annak elteltével szeretném felmondani az otthoni szolgáltatást. Jelezhetem-e előre megszüntetési szándékomat?

Igen. A határozott idejű szerződés lejárata előtt már 30 nappal korábban - írásos formában - jelezheted a lemondási szándékod, nyilatkozva arról, hogy a hűségidő lejártával kéred az előfizetői szerződés megszüntetését.

Igényed a legegyszerűbben e-mailben (az előfizető aláírását tartalmazó szkennelt igény csatolásával) küldheted el. A lemondó nyilatkozatot ide kattintva éred el: Szolgáltatás lemondás igazoló adatlap/felmondó nyilatkozat

Az írásbeli nyilatkozatban az alábbi adatok feltüntetése szükséges:

  • a szolgáltatás megnevezése (hangszolgáltatás esetén kapcsolási szám, amire a lemondás vonatkozik),
  • az előfizetés MT azonosítója,
  • előfizető családi és utóneve,
  • az érintett hozzáférés telepítési címe, vételi helye,
  • az előfizető aláírása.

A fentieken túl célszerű feltüntetni még:

  • a kapcsolattartó telefonszámot, amelyen elérhetünk a szolgáltatás leszerelésével kapcsolatban,
  • a leszerelés kért dátumát, ha az a beérkezést követő 8 napnál későbbi időpont, de nem későbbi, mint a 30. nap,
  • illetve a lemondás okát.

Természetesen postai úton vagy a (80) 443-323 faxszámunkon is jelezheted felmondási szándékod.


Fontos információ e-mail postafiókról, webtárhelyről!

Ha rendelkezel @t-online.hu e-mail postafiók(ok)kal és/vagy webtárhellyel és az internet szolgáltatásod lemondod, azok az internet hozzáféréssel együtt megszűnnek.
Ezért a @t-online.hu e-mail címeiden lévő leveleidet és a webtárhelyed tartalmát célszerű a módosítás megkezdése előtt lementened (pl. számítógépre, külső merevlemezre, felhőbe).


Fontos információ a számlázásról!

A szerződés felmondása után várhatóan keletkezik még egy törthavi, befizetendő számlád, mely a számlázási időszak első napjától a szolgáltatás kikapcsolásának napjáig tartó havi- és esetleges egyéb díjakat tartalmazza.


Eszközök

A Magyar Telekom tulajdonú eszközöket (bérelt készülék, GSM terminál adapter, modem stb.) a Magyar Posta valamennyi, teljes körű csomagfelvételt ellátó postahelyén vissza tudod szolgáltatni. Az általunk kiküldött a jogviszony megszüntetésére vonatkozó visszaigazoló levéllel vagy SMS-el, illetve a leadásra kötelezett eszköz(ök)kel kell befáradnod valamelyik, lakóhelyedhez közeli postára. Ott a dokumentumok felmutatásával annyi előre legyártott csomagolóanyag (doboz) átvételére vagy jogosult, amennyi eszközt le szeretnél adni. A doboz lezárását követően, a feladó helyre a saját adataid kell kötelezően feltüntetni: (név, cím, MT ID). A csomag feladása díjmentes.

Utoljára frissítve: 2023. május 9.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!