2021. szeptember 4. 22 órától várhatóan szeptember 5. estig – rendszereink ütemezett műszaki karbantartása miatt – telefonos ügyfélszolgálataink, a Telekom alkalmazás, a telekom.hu weboldalon a webshop, a lakossági és üzleti online önkiszolgáló felületeink és az online chat nem lesz elérhető, valamint Telekom és Partner üzleteink vasárnap országszerte zárva tartanak. Részletek
2021. szeptember 4. 22 órától várhatóan szeptember 5. estig – rendszereink ütemezett műszaki karbantartása miatt – telefonos ügyfélszolgálataink, a Telekom alkalmazás, a telekom.hu weboldalon a webshop, a lakossági és üzleti online önkiszolgáló felületeink és az online chat nem lesz elérhető, valamint Telekom és Partner üzleteink vasárnap országszerte zárva tartanak. Részletek

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mire ügyeljek külföldi telefonhasználat esetén?

 • Javasoljuk, hogy nemzetközi formátumban tárold telefonszámaidat készülékedben: a 06 helyett használd a +36 nemzetközi előhívót, hogy külföldről is zavartalanul hívhasd ismerőseidet, családtagjaidat.
 • Ellenőrizd a Telekom alkalmazásban, hogy Kimenő hívás tiltása roaming során szolgáltatás aktív-e az előfizetéseden! Ha aktív, az érintett előfizetés kiválasztása után a "Fogaskerék" ikont megérintve, a "Beállítások" menüpontban  kapcsold ki a "Kimenő hívás tiltása roaming során" szolgáltatást.

Töltsd le a Telekom alkalmazást és intézd ügyeidet bárhol, bármikor:

- az App Store-ból (iPhone-ra és iPad-re) vagy

- a Google Play-ből (androidos telefonra és tabletre).


 • Ha külföldi tartózkodásod idején hívást fogadsz, nemcsak a hívó fél, hanem Te is fizetsz: hívott félként a tartózkodási ország zónabesorolása szerinti hívásfogadás díját; a hívó fél pedig a Magyar Telekom hálózatába irányuló belföldi hívások díját fizeti. Külföldi hálózatban végzett hívásindításkor a beszélgetés teljes költsége Téged terhel, a hívásindítás díja azonban ennél magasabb. Ezért fontos, hogy egyenlegeden legyen legalább 1 percnyi hívás indításához, fogadásához, vagy 1 darab üzenet elküldéséhez elegendő egyenleg. Az üzenetek (SMS, MMS) fogadása roaming helyzetben ingyenes. A mindenkor érvényes roaming díjakat havi díjas, illetve Domino díjszabásunk tartalmazza. Aktuális egyenlegedet legegyszerűbben készüléked segítségével, a Telekom alkalmazásban ellenőrizheted, díjmentesen.
 • Domino előfizetések esetén a külföldi telefonhasználat feltétele, hogy bekapcsold a Roaming szolgáltatást: állítsd készüléked alaphelyzetbe, majd nyomd meg a *104# kódot, végül a hívásindítást.
 • Az Unión belüli nyilvános hírközlő hálózatok közötti roaming díjakról ide kattintva értesülhetsz bővebben.
 • Amikor több országot is érint az utazásod, javasoljuk, hogy a határátlépéskor ne kapcsold ki mobiltelefonod. Így a készülékkel gond nélkül fel tudsz jelentkezni a kívánt hálózatra, hálózatokra, javaslatunk szerint kézi hálózatválasztással.
 • Az okostelefonok használata során a háttérben futhatnak olyan alkalmazások, frissítések, amelyek automatikusan adatforgalmat generálnak, így, ha nincs rá szükséged, készülékeden kapcsold ki az adatforgalmazást.
 • Az EU díjzónán kívülre utazol, a Világ NET 2GB szolgáltatásunk igénybe vétele esetén nem érhet váratlan kiadás az adatforgalmazás tekintetében.
 • Az EU Zónán kívüli országokban a hívásindítás és fogadás díja a mindenkori roaming díjszabásnak megfelelően alakul.
 • Ha külföldön iPhone készülékeddel szeretnél adatot forgalmazni,  ügyelj arra, hogy a Beállítások közötti EU Internet opciót roaming helyzetben NEM szabad bekapcsolnod.
 • Az adatroaming bekapcsolásához ide kattintva találsz segítséget a készüléked kiválasztása után, a Használat és beállítások/Internet és hálózat menüpontban.

Utoljára frissítve: 2021. július 27.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!