GYAKORI KÉRDÉSEK

Mire ügyeljek külföldi telefonhasználat esetén?

 • Javasoljuk, hogy nemzetközi formátumban tárold telefonszámaidat készülékedben: a 06 helyett használd a +36 nemzetközi előhívót, hogy külföldről is zavartalanul hívhasd ismerőseidet, családtagjaidat.
 • Ellenőrizd a Telekom alkalmazásban, hogy Kimenő hívás tiltása roaming során szolgáltatás aktív-e az előfizetéseden! Ha aktív, az érintett előfizetés kiválasztása után a "Fogaskerék" ikont megérintve, a "Beállítások" menüpontban  kapcsold ki a "Kimenő hívás tiltása roaming során" szolgáltatást.

Töltsd le a Telekom alkalmazást és intézd ügyeidet bárhol, bármikor:

- az App Store-ból (iPhone-ra és iPad-re) vagy

- a Google Play-ből (androidos telefonra és tabletre).


 • Ha külföldi tartózkodásod idején hívást fogadsz, nemcsak a hívó fél, hanem Te is fizetsz: hívott félként a tartózkodási ország zónabesorolása szerinti hívásfogadás díját; a hívó fél pedig a Magyar Telekom hálózatába irányuló belföldi hívások díját fizeti. Külföldi hálózatban végzett hívásindításkor a beszélgetés teljes költsége Téged terhel, a hívásindítás díja azonban ennél magasabb. Ezért fontos, hogy egyenlegeden legyen legalább 1 percnyi hívás indításához, fogadásához, vagy 1 darab üzenet elküldéséhez elegendő egyenleg. Az üzenetek (SMS, MMS) fogadása roaming helyzetben ingyenes. A mindenkor érvényes roaming díjakat havi díjas, illetve Domino díjszabásunk tartalmazza. Aktuális egyenlegedet legegyszerűbben készüléked segítségével, a Telekom alkalmazásban ellenőrizheted, díjmentesen.
 • Domino előfizetések esetén a külföldi telefonhasználat feltétele, hogy bekapcsold a Roaming szolgáltatást: állítsd készüléked alaphelyzetbe, majd nyomd meg a *104# kódot, végül a hívásindítást.
 • Az Unión belüli nyilvános hírközlő hálózatok közötti roaming díjakról ide kattintva értesülhetsz bővebben.
 • Amikor több országot is érint az utazásod, javasoljuk, hogy a határátlépéskor ne kapcsold ki mobiltelefonod. Így a készülékkel gond nélkül fel tudsz jelentkezni a kívánt hálózatra, hálózatokra, javaslatunk szerint kézi hálózatválasztással.
 • Az okostelefonok használata során a háttérben futhatnak olyan alkalmazások, frissítések, amelyek automatikusan adatforgalmat generálnak, így, ha nincs rá szükséged, készülékeden kapcsold ki az adatforgalmazást.
 • Az EU díjzónán kívülre utazol, a Világ NET 2GB szolgáltatásunk igénybe vétele esetén nem érhet váratlan kiadás az adatforgalmazás tekintetében.
 • Az EU Zónán kívüli országokban a hívásindítás és fogadás díja a mindenkori roaming díjszabásnak megfelelően alakul.
 • Ha külföldön iPhone készülékeddel szeretnél adatot forgalmazni,  ügyelj arra, hogy a Beállítások közötti EU Internet opciót roaming helyzetben NEM szabad bekapcsolnod.
 • Az adatroaming bekapcsolásához ide kattintva találsz segítséget a készüléked kiválasztása után, a Használat és beállítások/Internet és hálózat menüpontban.

Utoljára frissítve: 2023. április 11.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!