GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit érdemes tudnom a Travel&Surf roaming díjcsomagok használatáról?

Hol használhatom?

EU díjzónában:

EU díjzónán kívül:

 • A Travel & Surf World adat-díjcsomagot az EU Zónán kívül a világ 81 országában használhatod, ahol a Magyar Telekomnak van adatroaming partnere.

Hol és mikor kapcsolhatom be?

A Travel & Surf roaming adatcsomagokat bekapcsolhatod utazás előtt:

Töltsd le a Telekom alkalmazást:

- az App Store-ból (iPhone-ra és iPad-re) vagy

- a Google Play-ből (androidos telefonra és tabletre).


De bekapcsolhatod akkor is, ha már külföldön tartózkodsz:

Fontos információ! A Travel&Surf csomagok csak aktív roaming szolgáltatás megléte esetén használhatóak, ezért bekapcsolásuk előtt mindig ellenőrizd:

 • a készüléked "Beállítások" funkciójának használatával, hogy  engedélyezve van-e az Adatroaming,
 • a Telekom alkalmazásban vagy az online ügyfélszolgálaton, hogy SIM-kártyádon engedélyezve van-e a "Kimenő hívás tiltása roaming során".

Ha havi díjas előfizető vagy, a roaming szolgáltatás be- és kikapcsolása automatikus. Domino vagy Mobil S + Költségkontroll opciót használó előfizetőként a roaming szolgáltatást neked kell a *104# kóddal és a hívásindító gomb megnyomásával aktiválnod. Kikapcsolni a *105# kód beírásával, majd a hívásindító gomb megnyomásával tudod.


Hogyan mondhatom le?

A Travel&Surf roaming csomagokat online ügyfélszolgálatunkon, a fentiek szerint belépve, vagy a Telekom alkalmazásban is lemondhatod.

A napi díjas csomagok érvényessége 24 óra, a benne foglalt adatforgalom elérésekor leállítjuk a mobilinternet szolgáltatást.


További fontos tudnivalók

A sikeres aktiválástól számítva a Travel & Surf EU S érvényessége 24 óra, a Travel & Surf EU M és a Travel & Surf World érvényességi ideje 72 óra, míg a Travel & Surf EU L csomag esetén az érvényességi idő 168 óra.

 • A csomagban benne foglalt adatmennyiség leforgalmazásakor vagy az érvényességi idő lejártával bármelyik csomag újra megrendelhető, viszont az egyenlegek nem halmozhatóak.
 • Mindig a legutoljára megrendelt roaming adatdíjcsomagba foglalt egyenleg használható fel, az érvényességi idő lejártáig fel nem használt adatmennyiség elvész.
 • A leforgalmazott adatmennyiség 80- és 100%-nál SMS értesítést küldünk a szolgáltatáshoz tartozó hívószámra.
 • A Travel & Surf csomagok esetén a benne foglalt adatforgalom elérésekor az internet szolgáltatást automatikusan leállítjuk.
 • Havi díjas előfizetéssel rendelkező ügyfeleink számára Telekom Wi-Fi Fon Prémium jogosultságot is biztosítunk.


Díjazás

A Travel & Surf World csomag esetében az EU roaming többletdíj kedvezmény csak az EU Zónára vonatkozik! Az EU Zónán kívüli országokban a hívásindítás és fogadás díja a mindenkori roaming díjszabásnak megfelelően alakul.

A havi díjas mobilinternet csomagok külföldi használatáról pedig honlapunkon olvashatsz.


Beállítások

Fontos, hogy külföldre utazás előtt ellenőrizd készüléked helyes beállításait is.Amennyiben külföldön iPhone készülékeddel adatot szeretnél forgalmazni, javasoljuk, ügyelj arra, hogy a Beállítások közötti EU Internet opciót roaming helyzetben NEM szabad bekapcsolnod.

Domino előfizetés esetében további feltétel a roaming szolgáltatás aktív állapota, és az adott külföldi szolgáltatónál érvényes, számlázási alapegységnek megfelelő egyenleg megléte.

A szolgáltatás a Domino roaming bekapcsolásával (*104# kód elküldésével, hívásindításként) automatikusan aktiválódik.


Benne foglalt egyenleg és egyenleglekérdezés

Travel & Surf egyenleged lekérdezheted:

 • Díjmentesen a *134# hívásindítás USSD kód használatával.
 • Az Adatroaming oldalunkon vagy a Telekom alkalmazásban. A lekérdezett egyenleg minden esetben a hátralévő adatmennyiséget mutatja.
 • Az EU roaming tarifa +36 30 3440 970 információs telefonszámán (kizárólag külföldön működik). Fontos, hogy a hívást arról a telefonszámról indítsd, aminek le szeretnéd kérdezni a roaming adategyenlegét.

Ha nem fizetsz elő külön napi- vagy heti díjas Travel & Surf roaming adat-díjcsomagra, akkor választhatod a World GPRS limit adat-díjcsomagot, mely forgalmi alapú internetezést tesz lehetővé bruttó 18 250 Ft-os adatforgalmi korláttal.

A roaming adatszolgáltatás költségeiről a havi díjas- és Domino díjszabásunkból tájékozódhatsz.

Vedd figyelembe, hogy bizonyos belföldi kiegészítő net opciók és kedvezmények (pl. Diák opció, Korlátlan TV és film opció) nem használhatóak EU roaming helyzetben.

Utoljára frissítve: 2020. április 1.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!