Karácsonyra szeretnél rendelni? Kiszállítással kapcsolatban itt tudsz tájékozódni.
Karácsonyra szeretnél rendelni? Kiszállítással kapcsolatban itt tudsz tájékozódni.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit tehetek, ha nem működik a telefonom Speedtouch digitális elosztó használata esetén?

Első lépésként ellenőrizd le a digitális elosztó működését. Ha a berendezésen nem világítanak a különböző LED-ek, győződj meg róla, hogy az eszköz be van-e kapcsolva, illetve kap-e áramot.

Amennyiben az eszköz kap áramot, de nem világítanak a LED-ek, észrevételedet a leggyorsabban a 1414-es telefonszámunkon (Hogyan kommunikáljak Vandával?) jelezheted ahol munkatársaink azonnal elindítják a javítás folyamatát.
Természetesen e-mailben is bejelentheted a meghibásodást a "Műszaki, Hálózati-Lefedettségi Hiba/Műszaki hibabejelentés - vonalas telefon" kategóriát választva. Ebben az esetben 3 napon belül felhívunk a megadott telefonszámon.

 • Hogyha világítanak a LED-ek, de a szolgáltatás nem működik, nézd meg, hogy az előlapon az ADSL szimbólumú LED világít-e.
 • Amennyiben nem világít, fordítsd meg az eszközt, és vizsgáld meg, hogy az ADSL feliratú portból nem csúszott-e ki a kábel.
 • Ellenőrizd, hogy a másik vége is a megfelelő helyre van-e csatlakoztatva (a fali csatlakozóba, vagy a szűrőbe). Ha úgy látod, hogy a csatlakozók a helyükön vannak, de a DSL szimbólumú LED nem világít, kapcsold ki az eszközt, majd 10 másodperc elteltével kapcsold be.
 • Ha továbbra sem világít a DSL szimbólumú LED, kérjük, hogy az észrevételedet jelezd a fenti elérhetőségeinken.
 • Amennyiben a DSL LED világít, de a szolgáltatás nem működik, ellenőrizd, hogy az Internet LED világít-e.
 • Hogyha a LED-ek nem világítanak, akkor kérjük, kapcsold ki az eszközt, majd 10 másodperc múlva kapcsold be újra, várj 1 percet és újra ellenőrizd le a LED-eket.

Ha az Internet LED nem világít, akkor az eszköz beállításainak ellenőrzése következik. Nyiss meg egy böngészőt, és írd be a böngésző mezőjébe a következő karakter, illetve számsort: 192.168.1.254

 • Amennyiben vezetéken keresztül csatlakozol, de nem jelenik meg a bejelentkező oldal, kérjük, hogy az észrevételedet jelezd a fenti elérhetőségeinken.
 • Hogyha nem jelenik meg a bejelentkező oldal a vezeték nélküli hálózaton, kösd össze egy úgynevezett UTP kábellel a számítógéped hálózati csatlakozóját a digitális elosztó egyik szabad "LAN" feliratú csatlakozójával.
 • Ha vezetéken vagy vezeték nélküli hálózaton megjelent a bejelentkező oldal, írd be felhasználónevedet és jelszavadat (itt a 3play/3play), majd nyomj a Login gombra.
 • A bejelentkezést követően a bal oldali menüsorból válaszd a "Broadband connection" menüt. Itt láthatod, hogy az internetkapcsolatot biztosító berendezés, amelynek a működését korábban leellenőrizted, csatlakozik-e az internethez vagy sem.
 • Abban az esetben, ha az eszköz nem kapcsolódik az internethez (Nincs zöld pipa a földgömb ikon mellett), akkor írd be internet felhasználóneved és jelszavad, amit korábban elküldtünk levélben és SMS-ben.
 • Ha ezután sem jelenik meg szám az „IP ADDRESS” mellett vagy nem tudod a felhasználóneved és/vagy jelszavad, észrevételedet jelezd a fenti elérhetőségeinken.
 • Hogyha megjelent szám az „IP ADDRESS” mellett, de a szolgáltatás nem működik, ellenőrizd, hogy Voice LED világít-e.
 • Ha a Voice lámpa világít az eszközön, ellenőrizd a csatlakoztatott telefonkészülék kábelét és működését. A készüléknek a PHONE1 csatlakozóba kell bedugva lennie. Lehetőleg több telefonkészülékkel is próbáld ki, hogy az esetleges saját tulajdonú eszköz hibát kizárhasd.

Amennyiben a szolgáltatás továbbra sem működik, észrevételedet a leggyorsabban a fenti elérhetőségeinken jelezheted.

Továbbá figyelmedbe ajánljuk a Telekom Fórumot is, ahol bátran kérdezhetsz a közösség tagjaitól, szakértőitől, illetve Te is megoszthatod tapasztalataidat, tudásodat.

Utoljára frissítve: 2023. január 25.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!