GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan aktiválhatom az új 4G SIM kártyámat?

Ha meglévő előfizetésedhez igényelt vagy SIM csere folyamatban igényelt 4G SIM kártyádat szeretnéd aktiválni a régi típusú SIM kártyád helyett, akkor először javasoljuk, nézd meg milyen adatokat tároltál a régi SIM kártyádra!
Szükség szerint a tárolt adatokat mentsd le a számítógépedre vagy másold át a készülék memóriájába.

Az adatmentést követően (amennyiben szükségesnek láttad) biztonsági okokból az alábbiak szerinti telefonos aktiválás után használhatod az új SIM-kártyát:

  • Az új SIM-kártya hátoldalán vagy a műanyag keret hátoldalának alsó részén keresd meg a SIM-kártya 20 jegyű azonosítóját.
  • A régi SIM-kártyádról hívd a Magyar Telekom hazai hálózatából díjmentesen elérhető 06 (80) 639 999 számot.
  • Munkatársunk elkéri a telefonszámhoz tartozó SIM-kártya 20 jegyű azonosítóját.
  • Az aktiválás pár percet vesz igénybe, ezt követően az új SIM-kártya működőképes. Korábbi, lecserélt SIM-kártyádat ekkortól már csak az azon található adatok megtekintésére használhatod.
  • Helyezd be az új SIM-kártyát a használni kívánt eszközbe.
  • Az új SIM-kártyához új PIN-kódok tartoznak, amelyeket a SIM-kártyát magában foglaló műanyag lap hátoldalán, a lekaparható felület alatt találsz. Természetesen a készülék segítségével módosíthatod a PIN-kódot.

Ha meglévő havi díjas előfizetésed mellé online rendelsz új készüléket, és az aktuális SIM-kártyád mérete eltér a készülék SIM méretétől, akkor a megrendelt eszközzel együtt automatikusan küldünk számodra egy univerzális SIM-kártyát, melyből a megfelelő méretű SIM kitörhető.

Amennyiben üzletünkben vásárolsz készüléket, a kártyát díjmentesen cseréjük, illetve a vásárlással egy időben aktiváljuk.

Ha iPhone készüléked van:

A készülék használatához - a PIN módosításhoz is - aktiválnod kell az eszközt. Ehhez csatlakoztasd az iPhone-odat  olyan számítógéphez, amelyre korábban telepítetted az - Apple oldaláról díjmentesen letölthető - iTunes alkalmazást, és kövesd az eszköz utasításait. Számítógép nélkül - kizárólag a készüléket használva - wifi hálózaton is aktiválhatod azt.

Amennyiben az iPhone-od használatához további segítségre van szükséged, ide kattintva elérheted azokat a leggyakoribb általános beállításokat, amelyeket animált lépésekkel és videókkal teszünk még könnyebben áttekinthetővé.

Utoljára frissítve: 2023. május 31.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!